Comisia electorală, mandatată de Parlament să decupeze colegiile uninominale

Parlamentarii au decis, miercuri, cu unanimitate de voturi, prelungirea activităţii Comisiei pentru Cod electoral până la data de 31 iulie şi mandatarea acesteia pentru decuparea colegiilor uninominale prevăzute de noua Lege a uninominalului.

11 afișări
Imaginea articolului Comisia electorală, mandatată de Parlament să decupeze colegiile uninominale

Comisia electorală, mandatată de Parlament să decupeze colegiile uninominale (Imagine: Mediafax Foto)

Parlamentul a adoptat, asltfel, modificarea hotărârii Legislativului din 2006 privind constituirea Comisiei comune pentru elaborarea propunerii legislative privind alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului, a preşedintelui României, a autorităţilor locale, privind finanţarea campaniei electorale şi alegerea europarlamentarilor, în sensul prelungirii activităţii acesteia.

Noul proiect de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi, însumând 280 de voturi "pentru".

În urma votului, liderul grupului PDL din Cameră, Cristian Rădulescu, a declarat de la tribună că această Comisie electorală are ca atribuţii decuparea colegiilor uninominale.

"În afara faptului că acestei Comisii i se prelungeşte termenul de activitate şi de faptul că rămâne cu aceaşi componeţă, Comisia va avea în atribuţii şi trasarea colegiilor uninominale, într-o perioadă de 90 de zile prevăzută de Legea votului uninominal, dând rezultatul final al muncii sale către Guvern, care este obligat să adopte o hotărâre în acest sens. Dacă până atunci nu se va finaliza această muncă, Guvernul este slobod, conform legii, să hotărască el mai departe", a susţinut Cristian Rădulescu.

La rândul său, preşedintele de şedinţă, Doru Ioan Tărăcilă (PSD), a confirmat că aceste atribuţii au fost discutate în Birourile Permanete, în sensul ca "această Comisie să procedeze împreună cu toţi parlamentarii şi cu grupurile parlamentare la delimitarea colegiilor uninominale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici