Comisia Europeană salută Memorandumul de înţelegere privind culoarele de solidaritate dintre România şi Ucraina

Comisia Europeană salută semnarea Memorandumului de înţelegere dintre Guvernul României şi Guvernul Ucrainei care va contribui şi mai mult la sporirea capacităţii culoarelor de solidaritate, având în vedere în special daunele suferite de infrastructura de transport din Ucraina.

224 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană salută Memorandumul de înţelegere privind culoarele de solidaritate dintre România şi Ucraina

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, România are un rol esenţial în funcţionarea culoarelor de solidaritate şi colaborează în mod constructiv cu toate părţile implicate, inclusiv prin intermediul Platformei comune de coordonare a culoarelor de solidaritate UE-Ucraina. Comisia încurajează această cooperare strânsă între statele membre ale UE şi Ucraina.

„Comisia sprijină în continuare implementarea culoarelor de solidaritate UE-Ucraina şi a planului de acţiune ucrainean privind exportul de cereale ucrainene, în special prin facilitarea legăturilor transfrontaliere şi a operaţiunilor de transport”, se arată în comunicat.

Conform acestuia, îmbunătăţirea trecerii frontierei dintre Ucraina şi România, prevăzută de acest memorandum, nu numai că va servi nevoilor imediate de import şi de export ale Ucrainei, ci şi o va ancora ferm în spaţiul transporturilor din UE.

Comisia anunţă că finanţarea este deja disponibilă, din bugetul UE, de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici