Comisia juridică a Camerei îşi menţine decizia că Florin Pâslaru nu e în incompatibilitate

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a menţinut, luni, decizia luată în primăvară potrivit căreia deputatul PSD Florin Pâslaru nu se află în stare de incompatibilitate.

168 afișări
Imaginea articolului Comisia juridică a Camerei îşi menţine decizia că Florin Pâslaru nu e în incompatibilitate

Comisia juridică a Camerei îşi menţine decizia că Florin Pâslaru nu e în incompatibilitate (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Vicepreşedintele Comisiei juridice Florin Iordache (PSD) a anunţat, la finalul şedinţei de luni a comisiei, că în cazul deputatului Pâslaru s-a constatat că nu există un conflict de interese, astfel că s-a trimis Biroului Permanent a adresă în acest sens.

În cazul lui Florin Pâslaru, ANI a înaintat, în luna martie, Camerei Deputaţilor un raport potrivit căruia deputatul se află în stare de incompatibilitate, act necontestat de parlamentar, astfel că se impune eliberarea din funcţia publică deţinută.

Comisia juridică a decis şi în primăvară că Pâslaru nu este în incompatibilitate.

În 18 iulie, premierul Victor Ponta declara că a scris Parlamentului, precum şi celor doi parlamentari (Sergiu Andon şi Florin Pâslaru - n.r.) care au decizii definitive de incompatibilitate, el manifestându-şi convingerea că lucrurile se vor rezolva şi arătând că Guvernul nu are puterea de a demite parlamentari.

În aceeaşi zi, Comisia Europeană cerea României, în raportul privind MCV, adoptarea unor proceduri clare prin care să se prevadă demisia parlamentarilor împotriva cărora au fost pronunţate hotărâri definitive privind incompatibilitatea sau conflicte de interese ori care au fost condamnaţi definit într-un caz de corupţie la nivel înalt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici