Comisia juridică a reintrodus preoţii în verificările făcute de CNSAS

Senatorii comisiei juridice au revenit, miercuri, asupra unui amendament adoptat săptămâna trecută la Ordonanţa CNSAS, hotărând să reintroducă preoţii în categoriile verificate de CNSAS.

22 afișări
Imaginea articolului Comisia juridică a reintrodus preoţii în verificările făcute de CNSAS

Comisia juridică a reintrodus preoţii în verificările făcute de CNSAS

Comisia juridică a Senatului a revenit asupra unui amendament adoptat săptămâna trecută, amendament care elimina ierarhii şi şefii cultelor religioase recunoscute de lege din categoriile care pot fi verificate de CNSAS.

Senatorii jurişti au reintrodus în textul de lege prevederea care stabilea că ierarhii şi şefii cultelor religioase, până la nivel de preot inclusiv, recunoscute de lege pot fi verificaţi de CNSAS, ei adăugând la textul iniţial al ordonanţei prevederea că verificarea se face la cererea cultului respectiv.

Comisia juridică a Senatului a dezbătut doar câteva dintre articolele proiectului de lege pentru adoptarea Ordonanţei CNSAS, mergând, în principiu, pe varianta Guvernului.

Singura excepţie a fost schimbarea instanţei către care CNSAS trimite acţiunea de constatare a calităţii de lucrător al Securităţii, Secţia de contencios administrativ a Tribunalului Bucureşti fiind înlocuită cu aceeaşi secţie a Curţii de Apel Bucureşti.

Membrii Comisiei juridice au adoptat, săptămâna trecută, un amendament la Legea privind accesul la propriul dosar, prin care au eliminat în totalitate posibilitatea ca preoţii să fie verificaţi de CNSAS, o altă modificare fiind eliminarea termenului de "asimilaţi ai colaboratorilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici