Comisia juridică: Imobilele RAAPPS se vor vinde prin licitaţie

Comisia juridică a Senatului a analizat, marţi, cererea preşedintelui Traian Băsescu de reexaminare a modificării Legii privind vânzarea unor imobile RAAPPS, stabilind că imobilele Regiei se vor vinde prin licitaţie deschisă, nu prin negociere directă, cum prevede actul normativ actual.

4 afișări
Imaginea articolului Comisia juridică: Imobilele RAAPPS se vor vinde prin licitaţie

Comisia juridică: Imobilele RAAPPS se vor vinde prin licitaţie

Comisia juridică a Senatului a dezbătut cererea de reexaminare a legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 28/2007 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr.19/2002 privind unele măsuri pentru constituirea şi utilizarea fondului locativ de protocol, proprietate publică a statului şi pentru vânzarea unor imobile, proprietate privată a statului, aflate în administrarea Regiei Autonome “Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat”.

Comisia juridică a adoptat o serie de amendamente la lege, formulate de senatorul PD Radu Berceanu.

Primul amendament prevede că “vânzarea imobilelor se realizează prin licitaţie deschisă în condiţiile prezentei Ordonanţe şi a legislaţiei în vigoare”.

Al doilea amendament arată că în urma înscrierii pe listă de către RA-APPS a imobilului aflat în folosinţă cu temei legal a persoanelor fizice sau juridice de drept privat care aveau la data de 30 septembrie 2007 toate taxele aferente folosirii imobilului plătite integral, Regia va solicita, în termen de 15 zile, persoanei fizice sau juridice respective, prezentarea unui punct de vedere scris cu privire la cumpărarea imobilului prin negociere directă”.

Al treilea amendament, formulat de Berceanu şi adoptat de comisie, prevede că dacă persoana juridică sau fizică respectivă nu răspunde în termenul prevăzut sau nu optează pentru cumpărarea prin negociere directă, RA-APPS va proceda la vânzarea imobilului prin licitaţie deschisă, în condiţiile legislaţiei în vigoare.

În cererea de reexaminare, preşedintele Traian Băsescu arată că trebuie eliminată metoda vânzării imobilelor deţinute de RA-APPS prin negociere directă, “deoarece licitaţia trebuie să rămână singura formă de înstrăinare a bunurilor imobile respective, deoarece reprezintă o puternică garanţie anticorupţie şi singura cale de acces a publicului la cumpărarea acelor imobile”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici