Comisia Ridzi va funcţiona până când DNA va informa oficial despre începerea anchetei

Deputatul Alina Gorghiu (PNL), a declarat, luni, că membrii comisiei parlamentare de anchetă în cazul Ridzi îşi vor suspenda activitatea doar dacă se va primi o adresă oficială de la DNA privind începerea cercetării sumelor cheltuite de Ministerul Tineretului pentru evenimentele din 2 mai.

13 afișări
Imaginea articolului Comisia Ridzi va funcţiona până când DNA va informa oficial despre începerea anchetei

Comisia Ridzi va funcţiona până când DNA va informa oficial despre începerea anchetei (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Preşedinta Comisiei parlamentare a declarat, de asemenea, că se aşteaptă o decizie din partea Biroului permanet al Camerei.

"Până nu vom primi o adresă oficială din partea DNA că a început cercetările în cazul Ridzi, comisia va continua activitatea. Când această adresă oficială va veni, ne vom suspenda activitatea", a spus Gorghiu.

Ea susţine că adresa primită de deputatul PDL Cristian Boureanu este a treia încercare de oprire a activităţii comisiei, după ce chiar ministrul Tineretului şi Sportului a trimis un document la Biroul Permanent al Camerei în care aceasta afirma că au început cercetările la DNA.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a fost convocat de către preşedinta instituţiei, Roberta Anastse, pentru marţi, pentru a analiza un document discutat în comisia parlamenatră de anchetă şi care reprezintă răspunsul primit de deputatul PDL Cristian Boureanu de la procurorul general prin care se precizează că la DNA se efectuează o anchetă.

În Biroul permanent al Camerei Deputaţilor s-a mai discutat pe acest subiect, în sesiunea parlamenatară trecută, după ce ministrul Monica Iacob Ridzi a prezentat o scrisoare de la procurorul general prin care se preciza ca la DNA se desfăşoară o anchetă.

Decizia Biroului Permanet al Camerei a fost ca membrii comisiei să-şi continue activitatea deoarece conducerea instituţiei trebuie informată direct de procurorul general sau de către DNA şi nu prin corespondenţă cu alţi deputaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici