Comisia Udrea a cerut MT fişe de post şi documente privind bugetul, achiziţiile

Comisia parlamentară de anchetă în cazul Elenei Udrea a decis, marţi, să ceară Ministerului Turismului documente privind bugetul şi planul anual de investiţii, dosarele de achiziţii publice, fişele de post ale persoanelor implicate în programul "România, land of choice".

29 afișări
Imaginea articolului Comisia Udrea a cerut MT fişe de post şi documente privind bugetul, achiziţiile

Comisia Udrea a cerut MT fişe de post şi documente privind bugetul, achiziţiile (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Membrii comisiei au mai stabilit să solicite Ministerului Turismului şi referatele de necesitate, organigrama şi statele de funcţionare ale Ministerului, decizia ordonatorului de credit prin care a fost stabilită modalitatea de acordare a contractelor de achiziţie publică, execuţia bugetară pe semestrul I. Comisia cere Ministerului Turismului să precizeze şi dacă a fost supus controalelor instituţiilor statului, cum ar fi Curtea de Conturi, şi, de asemenea, procesele verbale ale acestor controale.

Membrii comisiei au decis să trimită o adresă ANRMAP în care să-i ceară precizări cu privire la câte controale a efectuat în acest an la Ministerul Turismului şi dacă au făcut copie la dosarele de supraveghere la aceste controale.

Deputaţii din comisie s-au arătat interesaţi şi de sumele acordate de Ministerul Turismului ca diurnă şi cazare, şi dacă aceste cheltuieli au fost făcute în conformitate cu prevederile legale. "Ne interesează felul în care au fost prinşi aceşti bani în situaţiile financiar-contabile", a spus deputatul PSD Aura Vasile.

Comisia şi-a stabilit programul de lucru, astfel încât, de săptămna viitoare, deputaţii din comisie vor lucra în zilele de marţi, miercuri şi joi. La propunerea preşedinelui comisiei Ludovic Orban, membrii comsiei au decis să ceară Biroului permanent asistenţa la lucrările comisiei a unor experţi în domeniile achiziţiilor publice, marcheting, publicitate, IT, financiar-contabil.

Comisia parlamentară de anchetă în cazul Elenei Udrea a stabilit să se întrunească din nou, marţea viitoare, pentru audierea acelor reprezentanţi ai presei care au semnalat nereguli la Ministerul Turismului, Ludovic Orban precizând că nu s-a decis încă invitarea ministrului PDL la audieri.

Membrii comisiei, reprezentanţi ai PSD, PNL şi UDMR, au decis, marţi, ca persoanele care vor fi audiate de comsie să fie stabilite pe parcursul anchetei, iar la viitoarea şedinţă să fie audiaţi reprezentanţii publicaţiilor Jurnalul Naţional, Gardianul, Cotidianul şi ai altor ziare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici