Comisiile de politică externe vor elabora un raport privind menţinerea trupelor din Irak

Birourile Permanente ale Parlamentului nu au luat în discuţie, luni scrisoarea preşedintelui Traian Băsescu referitoare la cererea de aprobare pentru continuarea menţinerii forţelor armate pe teatrul de operaţii din Irak în 2009, aşteptându-se raportul comisiilor de politică externă pe această temă.

19 afișări
Imaginea articolului Comisiile de politică externe vor elabora un raport privind menţinerea trupelor din Irak

Comisiile de politică externe vor elabora un raport privind menţinerea trupelor din Irak (Imagine: Mediafax Foto)

Secretarul Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a făcut aceste precizări, după şedinţa comună a conducerilor celor două Camere, arătând că mai întâi trebuie elaborat raportul comisiilor de politică externă în legătură cu această scrisoare.

"Am considerat că va fi destul timp după investirea Guvernului să se mai întrunească Birourile Permanente ale celor două Camere. Nu avem încă nici raportul comisiilor de politică externă pe această temă", a precizat Zgonea, arãtând că membrii comisiilor nu au avut timp pentru a aborda acest subiect deoarece abia s-au constituit şi au avut audierile miniştrilor.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis, luni, conducerii Parlamentului o scrisoare în care solicită încuviinţarea Parlamentului pentru continuarea menţinerii forţelor armate române pe teatrul de operaţii din Irak, pe anul 2009

Citeşte şi:

Băsescu solicită Parlamentului menţinerea forţelor române în Irak, în 2009

Parlamentul irakian respinge acordul privind prezenţa trupelor britanice şi române după 2008

Confuzie în legătură cu un vot din Parlamentul irakian privind prezenţa trupelor străine

Parlamentul irakian va vota luni pe tema prezenţei trupelor străine, declară doi deputaţi

Meleşcanu: Vom respecta data fixată pentru prezenţa noastră în Irak

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici