Comitetul Executiv al PSD va decide asupra candidaturii lui Victor Ponta/ Dragnea: Ponta trebuie să fie pe listele PSD, e un caz special

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că situaţia candidaturii lui Victor Ponta la alegerile parlamentare va fi discutată în cadrul Comitetului Executiv Naţional (CExN) de săptămâna viitoare, precizând că predecesorul său la şefia partidului trebuie să fie pe liste, fiind ''un caz special''.

840 afișări
Imaginea articolului Comitetul Executiv al PSD va decide asupra candidaturii lui Victor Ponta/ Dragnea: Ponta trebuie să fie pe listele PSD, e un caz special

Dragnea: Ponta trebuie să fie pe listele PSD, e un caz special. Comitetul Executiv decide

Dragnea a declarat că Ponta va fi invitat la CExN săptămâna viitoare, unde va fi luată o decizie în privinţa candidaturii sale din partea PSD, precizând că acest for va decide dacă se va face o excepţie în cazul fostului premier.

"În 15 – 16 septembrie vom discuta acest aspect pentru că totuşi Victor Ponta este un caz special, din punctul meu de vedere. CexN va trebui să ia o decizie. Victor Ponta trebuie să fie pe listele PSD pentru Parlament'', a susţinut el.

Întrebat dacă în cazul lui Ponta se va face o excepţie de la codul de etică şi conduită al partidului, Dragnea a spus că acest lucru va fi decis ''foarte democratic'' în cadrul CexN deoarece el nu este ''un dictator''.

Preşedintele PSD a arătat că Victor Ponta este un caz special din două motive: a fost preşedinte PSD şi premier. ''A fost preşedintele partidului şi premierul României care a făcut această ţară să se dezvolte mult mai mult decât în alte perioade'', a argumentat Dragnea.

Liderul PSD a reiterat că decizia de a pune sau nu pe cineva pe listele de candidaţi la parlamentarele din 2012 nu i-a aparţinut lui Victor Ponta personal, ci a fost o întreagă procedură care poate fi dovedită cu acte.

''Victor Ponta nu-l putea pune pe Sebastian Ghiţă pe liste, el personal. Aveam nişte proceduri adoptate atunci, am avut adresele transmise în teritoriu, la toate judeţele. Prin acele proceduri adoptate de conducerea partidului s-a stabilit că listele de candidaţi vor fi aprobate prin vot în comitetele executive judeţene. Listele au venit de la toate judeţele, inclusiv de la Prahova, s-au aprobat în CexN, ulterior au fost semnate de către toţi cei patru preşedinţi de la acea dată: Ponta - PSD, Antonescu – PNL, Oprea – UNPR şi Daniel Constantin de la PC'', a explicat Dragnea.

El a precizat că e dispus să pună la dispoziţia procurorilor documentele doveditoare. ''Noi aşteptăm, dacă cineva ne cere aceste documente le punem la dispoziţie imediat şi cu toată deschiderea şi vrem chiar şi să colaborăm pentru asta dacă mai e nevoie şi de alte detalii. Nu considerăm că toate informaţiile sunt greşite care au ajuns acolo, dar în fapt situaţia este cu totul alta'', a mai spus el.

Întrebat dacă PSD a avut vreodată contract cu fundaţia lui Tony Blair, liderul PSD a declarat că din cât ştie el, nu.

Codul de etică şi conduită al PSD prevede că un membru pus sub control judiciar, indiferent pentru ce infracţiune, nu va beneficia de sprijinul partidului în alegeri. Marţi, fostul preşedinte al PSD Victor Ponta a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA într-un dosar în care este cercetat pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici