Concursuri pentru directori de şcoli. Interimarii nu vor putea fi numiţi de către inspectorate

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul USR PLUS care stabileşte că, în cazul neocupării prin concurs a posturilor de directori de şcoli, interimarii să nu mai fie numiţi de către inspectoratele şcolare, ci de către consiliile de administraţie ale şcolilor.

166 afișări
Imaginea articolului Concursuri pentru directori de şcoli. Interimarii nu vor putea fi numiţi de către inspectorate

Concursuri pentru directori de şcoli. Interimarii nu vor putea fi numiţi de către inspectorate

Proiectul, iniţiat de senatorii USR PLUS Ştefan Pălărie, Silvia Dinică şi Darău Irineu, merge acum spre dezbatere la Senat.

„Sperăm să fie adoptat până la finalul sesiunii parlamentare, astfel încât prevederile lui să se aplice de la concursul naţional programat să se desfăşoare începând cu data de 14 septembrie”, transmite USR PLUS.

Potrivit formaţiunii politice, aproape 10.000 de posturi de directori şi directori adjuncţi vor fi scoase la concurs, în toată ţara, dar, în cel mai bun scenariu, doar jumătate dintre posturi vor fi ocupate.

Pentru restul posturilor vor fi făcute numiri de interimari: „trebuie să evităm repetarea scenariului din ianuarie 2021, când aproape 20% dintre directori au fost înlocuiţi după bunul plac al inspectorilor şcolari judeţeni. Există chiar judeţe în care aproximativ 40% dintre funcţiile vacantate au fost ocupate din pixul inspectorilor, pe criterii politice! De aceea, este vital ca decizia să fie mutată de la inspectoratele şcolare la consiliile de administraţie ale şcolilor. Adică, la comunitate, pentru că din consiliile de administraţie fac parte şi părinţi, şi profesori, şi reprezentanţi ai autorităţilor locale”.

USR PLUS adaugă că următorul pas îl constituie profesionalizarea CA-urilor şcolilor din întreaga ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici