Conducerea PSD a primit mandat pentru a negocia cu PNL şi PC

Conducerea PSD a primit, luni, la începutul şedinţei BPN, un mandat pentru a continua discuţiile cu PNL şi PC în vederea realizării unei construcţii politice unite a opoziţiei.

24 afișări
Imaginea articolului Conducerea PSD a primit mandat pentru a negocia cu PNL şi PC

Conducerea PSD a primit mandat pentru a negocia cu PNL şi PC (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a solicitat, la începutul reuniunii Biroului Permanent Naţional, un mandat pentru a discuta cu PNL şi PC posibilitatea încheierii unui pact de necolaborare cu PDL şi cu preşedintele Traian Băsescu.

"Doresc din partea dumneavostră un mandat pentru a propune în mod clar şi afirmat un pact de necolaborare sub nicio formă cu Traian Băsescu, cu guvernul Boc şi cu PDL şi un mandat de a deschide discuţii concrete pentru realizarea unei opoziţii unite şi a unei gândiri pentru a salva România din situaţia în care se află", a spus el.

Propunerea lui Ponta a fost acceptată fără niciun vot împotrivă, întâlnirea cu PNL şi cu PC urmând să aibă loc luni la ora 14.30.

Liderii PSD reuniţi, miercuri, la Româneşti, la o şedinţă informală a BPN, i-au mandatat pe Victor Ponta, Ion Iliescu, Adrian Năstase şi Liviu Dragnea să continue discuţiile cu PNL, fără însă a se fixa un obiectiv precis în afara unei moţiuni de cenzură.

Surse din PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, că Victor Ponta, Ion Iliescu, Adrian Năstase şi Liviu Dragnea, au fost mandataţi să continue discuţiile exploratorii cu PNL în vederea identificării unor căi de colaborare, cel puţin pentru o moţiune de cenzură care ar putea fi depusă în sesiunea februarie-iunie 2011.

Aceleaşi surse au arătat că, deşi unii lideri, precum Liviu Dragnea, au evocat şi varianta unei posibile alianţe electorale între PSD şi PNL, conducerea PSD nu a fixat niciun obiectiv precis pentru negocierile la care au fost mandataţi cei patru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici