Conducerea Senatului cere punct de vedere de la Comisia juridică privind legalitatea grupului PC

Biroul Permanent al Senatului a decis, luni, să ceară un punct de vedere de la Comisia juridică, în urma sesizării grupului PDL, privind legalitatea funcţionării grupului PC din Senat, vicepreşedintele Cristian Dumitrescu adăugând că, în opinia Biroului, grupul este legal.

78 afișări
Imaginea articolului Conducerea Senatului cere punct de vedere de la Comisia juridică privind legalitatea grupului PC

Conducerea Senatului cere punct de vedere de la Comisia juridică privind legalitatea grupului PC (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

Vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu (PSD) a declarat că, în urma cererii reprezentanţilor grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal, privind legalitatea funcţionării grupului senatorial al Partidului Conservator, Biroul Permanent a luat decizia de a solicita un punct de vedere Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări.

El a precizat că democrat-liberalii au atras atenţia asupra faptului că grupul PC are numărul de membri care îi permite să funcţioneze, dar au spus că nu sunt întrunite condiţiile să funcţioneze în legalitate, deoarece unul dintre membri nu a fost ales pe listele formaţiunii politice.

"Discuţia a fost destul de complicată, s-au invocat modificările Regulamentului şi modificările la Statutul deputaţilor şi senatorilor, s-a luat în discuţie şi legalitatea acestui grup", a spus Dumitrescu.

"Acest grup, în opinia Biroului Permanent, a fost şi funcţionează legal, din momentul constituirii sale, pentru că atunci au fost prezentate conducerea grupului şi candidaturile pentru Biroul Permanent, s-a dat un vot în plen şi s-a constatat existenţa, ne aflăm într-o stare de legalitate. Dar dacă există o altă decizie a Comisiei juridice, vom vedea săptămâna viitoare. În acest moment, este în stare de legalitate", a comentat Dumitrescu.

Grupul PDL din Senat a deschis din nou, marţi, în plen, subiectul constituirii neregulamentare a grupului PC, însă nici de această dată nu s-a ajuns la un rezultat, Călin Popescu Tăriceanu amânând discuţia pe săptămâna următoare.

Liderul grupului PDL din Senat, Dumitru Oprea, a declarat în plen că cei şapte senatori trebuie să fie aleşi pe listele aceluiaşi partid, precizând că în decembrie 2013, al şaptelea coleg dintr-un grup a plecat şi au rămas doar şase. În acest caz, grupurile parlamentare, la începutul oricărei sesiuni, este obligat de Regulamentul Senatului să prezinte conducerea grupului şi denumirea grupului, precum şi componenţa sa numerică şi nominală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici