Conducerile a 22 de organizaţii PDL din judeţul Iaşi au fost dizolvate

Conducerile a 22 de organizaţii PDL din judeţul Iaşi au fost dizolvate, în timp ce în cazul a 11 consilieri locali şi doi viceprimari le-a fost retras sprijinul politic, ca urmare a rezultatelor slabe înregistrate la alegerile europarlamentare.

72 afișări
Imaginea articolului Conducerile a 22 de organizaţii PDL din judeţul Iaşi au fost dizolvate

Conducerile a 22 de organizaţii PDL din judeţul Iaşi au fost dizolvate

Decizia a fost luată, duminică, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Judeţean (BPJ) a PDL Iaşi, membrii acestui for luând în discuţie rezultatele filialei obţinute în cinci din cele şapte colegii rurale de deputaţi din judeţul Iaşi.

"Am decis să luăm măsura dizolvării a 22 de organizaţii locale care au avut sistematic rezultate slabe şi despre care coordonatorii de campanie în colegiile respective ne-au spus că nu s-au implicat şi mobilizat corespunzător. Vom delega oameni puternici din filială care să se ocupe în această vară de reconstrucţia organizaţiilor respective. Până la 1 septembrie, toţi «jucătorii» trebuie să fie în formă maximă", a declarat, duminică, presei Dan Cârlan, preşedintele PDL Iaşi.

Totodată, în cazul a 11 consilieri locali şi a doi viceprimari PDL le-a fost retras sprijinul politic, aceştia urmând să-şi piardă şi funcţiile la nivel local.

"Cei 13 oameni îşi pierd funcţiile, fiind acuzaţi de non-combat în campaniile electorale sau chiar fraternizare cu adversarii noştri politici. Din moment ce nu au vrut să joace corect în echipa noastră, nu avem motive să-i mai ţinem. Unii dintre ei sunt la al doilea sau al treilea mandat de consilier comunal şi singurul lucru care îi interesează este acela de a fi primul pe listă la fiecare patru ani. Dacă se poate să fie şi vicele cuminte al unui primar advers, cu atât sunt mai mulţumiţi", a spus Dan Cârlan.

El a afirmat că analiza PDL Iaşi nu s-a încheiat şi că rezultatele din celelalte colegii din judeţ vor fi discutate într-o şedinţă viitoare.

În judeţul Iaşi, PDL a obţinut la europarlamentare 25 la sută din voturi, cu 12 procente mai puţin decât PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici