CONFERINŢA MEDIAFAX - Zgonea: Guvernul susţine reglementarea lobby-ului. Parlamentul, parte a dialogului cu toţi actorii

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat marţi, la conferinţa "Mediafax Talks about Lobby", că reglementarea lobby-ului este importantă, că Guvernul susţine reglementarea şi că Parlamentul va fi parte a dialogului cu actorii interesaţi pentru a promova o lege acceptată de aceştia

185 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Zgonea: Guvernul susţine reglementarea lobby-ului. Parlamentul, parte a dialogului cu toţi actorii

Valeriu Zgonea (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Eu cred că reglementarea este importantă şi am transmis un mesaj clar şi din partea mea şi din partea majorităţii guvernamentale. Guvernul susţine o reglementare în domeniu acceptată de toţi actorii, cei interesaţi, adică Asociaţia Registul Român de Lobby, celelalte companii de consultanţă, case de avocatură", a spus Zgonea.

El a adresat reprezentanţilor asociaţiilor de lobby şi companiilor de consultanţă prezenţi la conferinţa "Mediafax Talks about Lobby" invitaţia de a crea un proiect care să reglementeze domeniul, pe care să îl discute cu Guvernul, astfel încât acesta să respecte legislaţia europeană şi română şi în vigoare.

"Parlamentul României va fi parte a acestui dialog constant. Noi vom crea o echipă din toate grupurile politice care va lucra îndeaproape cu aceste societăţi, companii, astfel încât anul acesta, după 14 ani de când ne chinuim, să putem să promovăm o lege care să fie modernă, care să fie un exemplu în domeniu şi care să creeze reguli pe care altfel societatea româneacă nu le-ar accepta", a spus Zgonea.

El a precizat că este important ca domeniul lobby-ului să fie reglementat în România.

Solicitat să comenteze opinia reprezentanţilor Asociaţiei Registul Român de Lobby, care ar prefera autoreglementarea, Zgonea a răspuns: "Normal, întotdeauna dereglementarea este preferată reglementării. Aşa s-a întâmplat şi cu criza finaciară care a lovit miliarde de oameni în toată lumea".

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, preşedintele Comisiei juridice a Camerei, Bogdan Ciucă, europarlamentarul Adina Vălean, senatorul Mircea Geoană, experţi, avocaţi şi cei implicaţi direct în activitatea de lobby participă, marţi, la conferinţa "Mediafax Talks about Lobby", organizată de Agenţia de presă Mediafax , în pateneriat cu Asociaţia Registrul Român de Lobby, tema principală fiind transparenţa activităţii de lobby, în contextul actualului proiect de lege propus de către Comisia juridică a Camerei Deputaţilor în decembrie 2013.

Scopul conferinţei este să pună în dialog, într-o dezbatere publică interactivă, principalii actori din procesul activităţii de influenţare a deciziei publice şi să ofere noi abordări asupra desfăşurării optime a activităţii de lobby, în acord cu politicile şi bunele practici europene. La dezbaterea publică participă decidenţi politici, reprezentanţi ai principalelor instituţii din România, profesionişti care activează în domeniul lobby, ONG-uri şi jurnalişti, precum şi experţi din instituţiile europene şi internaţionale.

Lectorii invitaţi sunt: Valeriu ZGONEA - Preşedintele Camerei Deputaţilor; Bogdan CIUCĂ - Preşedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor; Lucyna GUTMAN-GRAUER - Board Member, SEAP Society of European Affairs Professionals; Adina VĂLEAN - Europarlamentar, Grupul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa; Laura FLOREA - Preşedintele Asociaţiei Registrul Român de Lobby; Mircea GEOANĂ - Senator PSD, fost ministru de Externe şi ambasador al României în SUA; Leonard ORBAN - Preşedintele CA al Institutului European din România, fost comisar european pentru Multilingvism; Codru VRABIE - Preşedinte, Asociaţia EPAS; Roberto MUSNECI - Senior Partner, Serban&Musneci Associates; Ionuţ SIBIAN – membru CESE; Liviu FĂTU - Avocat, Fătu Law Firm.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici