Congres PSD. Un lider pune în discuţie şi principiile care vor guverna în PSD, nu doar cum se împart funcţiile

Fostul europarlamentar Victor Negrescu a declarat, vineri, înaintea şedinţei Comitetului Executiv PSD, că îi va întreba pe toţi candidaţii pentru cele trei funcţii stabilite la Congresul de sâmbătă, care este perspectiva lor politică, ce proiect politic au şi dacă-şi asumă mesajul pro-european.

364 afișări
Imaginea articolului Congres PSD. Un lider pune în discuţie şi principiile care vor guverna în PSD, nu doar cum se împart funcţiile

Congres PSD. Un lider introduce în debatere şi principiile care vor guverna în PSD, nu doar cum se împart funcţiile

"Eu cred că avem nevoie de această dezbatere internă tocmai pentru a stabili aceste obiective în comun. Ele nu trebuie să fie dictate de către cineva, fie el premier, liderl al partidului. Eu cred că trebuie să ne asumăm lucrurile bune şi lucrurile mai puţin bune, trebuie să ne asumăm inclusiv rezultatele pozitive din 2016 şi programul care ne-a dus la acea victorie, recunoscând, într-adevăr, şi parţial, şi greşelile pe care Partidul Social Democrat le-a făcut. Trebuie să fim echilibraţi, de aceea analiza trebuie să se facă mult mai rapid, cred că atrecut deja prea mult timp de la aceste momente şi trebuie să înţelegem care au fost motivele pentru care Partidul Social Democrat a făcut greşeli", a declarat Victor Negrescu, înaintea şedinţei Comitetului Executiv PSD.

Fostul europarlamentar consideră că una dintre greşelile PSD, care a dus la rezultatele slabe de la europarlamentare, este îndepărtarea de valorle europene, motiv pentru care spune că-i va întreba pe toţi candidaţii dacă-şi asumă mesajul pro-european.

"Eu cred că unul dintre motivele pentru care Partidul Social Democrat nu a reuşit să fie în continuare primul partid din România este legat de faptul că s-au depărtat de mesajul pro-european. De aceea, am de gând să-i întreb pe candidaţii care sunt astăzi şi mâine să-mi prezinte care este perspectiva lor politică, care este proiectul politic, dacă-şi asumă discursul pro-european, pe cine văd ei mai departe ca reprezentant la partidului, poate pentru prezidenţiale, poate pentru funcţia de comisar. În momentul de faţă, pentru funcţia de preşedinte avem mai mulţi candidaţi, toţi s-au prezentat foarte corect, foarte decent", a completat Negrescu.

Congresul extraordinar al PSD are loc sâmbătă, la Sala Palatului, începând cu ora 11.00. Social-democraţii vor alege preşedintele, preşedintele executiv şi secretarul general al formaţiunii. Cine sunt candidaţii

Taguri:
victor negrescu,
psd,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici