Congresul PNL a ales cei 29 de membri ai BPC

Congresul extraordinar al PNL i-a ales, sâmbătă, după peste 10 ore de vot şi numărare a voturilor, pe cei 29 de membri ai BPC, printre care se numără Norica Nicolai, Varujan Vosganian, Teodor Meleşcanu, Relu Fenechiu, Dan Ruşanu, Cristian Buşoi, Romeo Stavarache, Mihai Voicu, sau Radu Stroe.

162 afișări
Imaginea articolului Congresul PNL a ales cei 29 de membri ai BPC

Congresul a ales cei 29 de membri ai BPC (Imagine: Mediafax Foto)

Liberalii şi-au exprimat votul simultan pentru cei 21 de membri ai BPC şi cei opt reprezentanţi ai filialelor care au obţinut cele mai bune rezultate la alegeri.

Astfel, Congresul a decis că cei 21 de membri ai BPC sunt, în ordinea voturilor câştigate:

Varujan Vosganian, care a obţinut 900 de voturi,

Cristian Anghel,

Cristian Buşoi,

Dan Radu Ruşanu,

Norica Nicolai,

Radu Stroe,

Aristotel Căncescu,

Relu Fenechiu,

Daniel Chioţiu,

Teodor Meleşcanu,

Nini Săpunaru,

Mariana Câmpeanu,

Rareş Mănescu,

Vlad Moisescu,

Gigel Ştirbu,

Adrian Semcu,

Mihai Voicu,

Stejărel Olaru,

Ionel Chiriţă,

Victor Paul Dobre şi

Cornel Popa.

Foştii lideri PNL Teodor Atanasiu, Eugen Nicolăescu, Cristian David, Puiu Haşotti şi Dan Motreanu nu au reuşit să obţină numărul necesar de voturi pentru a intra în noua componenţă a Biroului Politic al PNL, unii dintre ei urmând, însă, să fie numiţi membri supleanţi.

Astfel, în ordinea voturilor obţinute, vor fi supleanţi:

Teodor Atanasiu şi Dan Motreanu cu 609 voturi,

Adrian Miuţescu, Marius Nicoară, Liviu Mazilu, Puiu Haşotti care a întrunit 540 de voturi,

George Scutaru cu 526 de voturi şi

Cristian David cu 511 voturi.

Fostul vicepreşedinte al PNL Eugen Nicolăescu, care a întrunit 389 de voturi şi liderul PNL Gorj Dan Ilie Morega, cu 388 de voturi, nu vor fi nici măcar supleanţi.

Congresul a decis că cele opt locuri în BPC alocate reprezentanţilor celor mai bine cotate organizaţii la alegeri vor fi ocupate de:

Lucian Iliescu - pentru organizaţia PNL Giurgiu,

Răducu Filipescu - pentru PNL Călăraşi,

Mircia Muntean - pentru PNL Hunedoara,

Florin Ţurcanu- pentru PNL Botoşani,

Emilian Frâncu - pentru PNL Vâlcea,

Marian Petrache- pentru PNL Ilfov,

Marin Almăjanu - pentru Teleorman,

Romeo Stavarache - pentru PNL Bacău.

În cele peste 10 ore cât a durat procesul de votare pentru alegerea membrilor BPC şi numărarea voturilor, delegaţii au mâncat, au moţăit în scaune, au socializat cu colegii, iar alţii şi-au găsit metode de relaxare precum integramele şi epigramele.

Un delegat din Botoşani a creat o epigramă "concluzivă" pentru lucrările Congresului care se apropie de sfârşit, pe care a recitat-o şi pe holuri şi de la tribună înainte.

"După atâta aşteptare,/ Merită o relaxare,/ Nu am am venit în zadar,/Congresul extraordinar,/Cred că scopul şi-a atins,/Liberalii au învins. Primăvara a venit/ Şi crinu a înflorit,/ Quintus a întinerit,/ Câmpeanu e fericit!,/ Orban e mulţumit/ Că măuşa i-a venit!/ Partidul s-a întărit!/ Iar Călin acuma este/ Înc-o filă de poveste!/ Foarte mulţi sunt fericiţi,/ Tot atâţia obosiţi/, Vreo câţiva nemulţumiţi/ Şi mai puţini rătăciţi./ Cu nimic nu s-au ales/ Din actualul Congres,/ Menirea nu ne-am uitat/ Pentru români am votat./ În această atmosferă/ Azi începe o nouă eră,/ Iar tu Băse chiar acu'/ Hai ia-ţi flota şi te du./ Multe-aş spune dar n-am loc,/ Că se supără şi Boc, /C-am venit din Botoşani/ să vă spunem "La mulţi ani!"!, a recitat liberalul de la tribuna Congresului.

Cu câteva minute înainte de anunţarea rezultatelor votului pentru membrii BPC, prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că din cauza faptului că voturile sunt numărate manual, la Comisia de numărare s-a dat o adevărată bătălie.

"M-am interesat de tehnică de vot modernă, scanarea şi numărarea rezultatelor cu ajutorul unui soft. Au fost discuţii pe subcomisii, au stârnit discuţii. O întreagă bătălie se dă acum la numărătoare. Dar cu siguranţă la viitorul Congres vom aloca timp mai mult exprimării părerilor decât această corvoadă de numărare a votului", a susţinut Orban de la prezidiul Congresului.

Conform unor surse PNL, membrii Comisiei de numărare a voturilor s-au certat din nou pe procedură, de data această pierzând aproape o oră jumătate pe certuri privind stabilirea subcomisiilor de numărare a voturilor, voturile fiind numărate în patru ore.

Pe de altă parte, anunţarea rezultatelor a fost întârziată din cauza faptului că doi candidaţi, Teodor Atanasiu şi Dan Motreanu, au întrunit acelaşi număr de voturi, iar membrii Comisiei au avut probleme în identificarea soluţionării situaţiei de balotaj.

Conform altor surse liberale, în situaţia de balotaj au fost trei candidaţi: Cornel Popa, Dan Motreanu şi Teodor Atanasiu, membrii Comisiei descoperind un vot în plus pentru Popa, fapt care a rezolvat situaţia, fiind declarat câştigător Popa.

Ca urmare a balotajului, liberalul Horia Scarlat de la sectorul 2 a cerut Comisiei renumărarea voturilor, cererea sa fiind respinsă de membrii Comisiei.

Citeşte şi:

Congresul a ales cei 29 de membri ai BPC

Antonescu şi Orban, aleşi la conducerea PNL

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici