Congresul PNL, în 20-21 martie

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, miercuri, că liberalii se vor reuni în congres, în 20 şi 21 martie, la Palatul Parlamentului, Bogdan Olteanu menţionând că congresul are pe ordinea de zi modificarea statutului şi alegerea noii conduceri a partidului.

105 afișări
Imaginea articolului Congresul PNL, în 20-21 martie

Congresul PNL, în 20-21 martie (Imagine: Mediafax Foto)

"Începem congresul pe 20 martie la 11.00, la Palatul Parlamentului, sala Al. I. Cuza. Am convenit ordinea de zi şi numărul de delegaţi pe care fiecare filială judeţeană trebuie să şi-l desemneze în cadrul Delegaţiei Permanente teritoriale pentru Congres. Am stabilit comisiile de specialitate , în care oamenii noştri pot să lucreze pentru elaborarea documentelor de poziţie pe anumite sectoare de interes, domenii de activitate în care partidul trebuie să se manifeste", a susţinut Tăriceanu, la finalul Delegaţiei.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PNL, Bogdan Olteanu, a declarat că ordinea de zi a congresului conţine alegerea noii conduceri, adoptarea noului statut şi dezbateri pe programe politice.

"Am stabilit ordinea de zi a congresului extraordinar, care cuprinde alegerea organismelor de conducere, adoptarea noului statut, dezbateri politice pe teme de program şi de teme economice. De asemenea am stabilit cota de participare la congres din partea organizaţiilor noatre judeţene", a spus Olteanu.

Întrebat dacă liberalii au discutat de modul de stabilire a candidatului pentru preşedinţie, Olteanu a infirmat acest lucru, menţionând că acest candidat va fi stabilit de un Consiliu care va fi convocat după congres.

"Nu. Conform statutului, nu este competenţa congresului partidului, ci a Consiliul Naţional, care va fi convocat după congres, pentru că o parte a membrilor din Consiliul Naţional sunt desemnaţi de congres", a spus Olteanu.

În final, purtătorul de cuvânt al liberalilor a susţinut că modificările la statut nu au fost discutate, menţionând că aceste modificări vor fi votate la congres, la propunerea Delegaţiei Permanente.

Citeşte şi:

Ludovic Orban şi Crin Antonescu şi-au anunţat candidatura la şefia PNL

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici