Congresul SUA a adoptat proiectul privind Strategia de securitate şi dezvoltare a Mării Negre

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, salută adoptarea de către Congresul SUA a proiectului de lege privind Strategia de securitate şi dezvoltare a Mării Negre.

1813 afișări
Imaginea articolului Congresul SUA a adoptat proiectul privind Strategia de securitate şi dezvoltare a Mării Negre

Congresul SUA a adoptat proiectul privind Strategia de securitate şi dezvoltare a Mării Negre

„Este un succes al României şi un moment important atât pentru regiunea noastră, care capătă mai multă relevanţă pe plan internaţional, cât şi pentru relaţiile transatlantice”, spune, vineri dimineaţa, preşedintele PNL şi al Senatului României, Nicolae Ciucă.

Congresul a decis ridicarea nivelului de elaborare a strategiei la nivelul preşedintelui Statelor Unite ale Americii, iar acest lucru reconfirmă angajamentul ferm al partenerului strategic al României pentru securitatea şi stabilitatea regiunii Mării Negre.

„În plus, domeniile de acţiune ale strategiei vor include şi consolidarea securităţii energetice regionale, identificarea de oportunităţi pentru investiţii străine directe din partea SUA, dezvoltarea economică şi creşterea rezilienţei, cu efecte directe în asigurarea prosperităţii ţării noastre şi a regiunii. România, în rolul său de partener strategic pentru SUA şi ca pilon al securităţii din Flancul Estic al NATO, este un susţinător al consolidării angajamentului american la Marea Neagră”, mai spune Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici