Consilierul în Ministerul Sănătăţii Vass Levente, desemnat de UDMR candidat la Primăria Târgu Mureş

Reprezentanţii UDMR Târgu Mureş l-au desemnat, joi, pe consilierul în Ministerul Sănătăţii Vass Levente drept candidat al Uniunii la Primăria municipiului, la alegerile din 2012.

223 afișări

Preşedintele UDMR Târgu Mureş, Benedek Istvan, a anunţat, joi seară, după o şedinţă care a durat câteva ore, că reprezentanţii Uniunii l-au desemnat pe consilierul în Ministerul Sănătăţii Vass Levente drept candidat al Uniunii la Primăria Târgu Mureş, în detrimentul celuilalt potenţial candidat, viceprimarul municipiului Csegzi Sandor.

Vass Levente a primit 44 din 80 de voturi, fiind desemnat drept candidat al Uniunii la Primăria Târgu Mureş, iar forurile superioare urmează să valideze această candidatură, a arătat Benedek Istvan.

"UDMR este o organizaţie democrată şi după ce am trecut de toate fazele, de discuţiile cu circumscripţiile (din Târgu Mureş), astăzi s-a adunat Consiliul Administrativ al UDMR Târgu Mureş şi a hotărât că candidatul nostru, care urmează să fie validat şi de alte foruri (de Consiliul Reprezentanţilor Teritoriali Mureş - n.r.) să fie Vass Levente, cu 44 de voturi din 80 de votanţi. Asta este democraţia, majoritatea a contat", a afirmat Benedek Istvan.

Vass Levente a spus că se bucură că a fost desemnat câştigător în ceea ce a numit "o competiţie în interiorul echipei", arătând că programul pe care îl va prezenta târgumureşenilor va fi câştigător în alegerile de la anul.

"Mă bucură faptul că eu am ieşit învingător, eu cred că a fost o competiţie în echipă, în interiorul echipei, cel mai greu e să dai examen în faţa alor tăi, pentru că acolo nu e vorba de nota de trecere, e vorba cu cât treci, ce poţi să spui în ajutorul lor şi în ajutorul comunităţii din Târgu Mureş. Trebuie să menţionez că tot ce se face în UDMR este o muncă în echipă, le mulţumesc acelor oameni care m-au votat şi m-au susţinut, dar şi celor care din varii motive nu au putut să mă voteze", a spus Vass Levente.

Viceprimarul Csegzi Sandor a declarat că îl felicită pe Vass Levente pentru acest succes şi a subliniat că el crede că trebuie găsite soluţii de colaborare cu toate partidele, inclusiv cele româneşti.

"Este un rezultat clar, un rezultat la care eu, personal, evident că nu m-am aşteptat. (…) Mi s-a reproşat că nu am luptat suficient împotriva primarului actual, că nu am fost destul de vizibil şi destul de aspru. Eu cred că pentru Târgu Mureş trebuie lucrat, cu toată energia şi cu tot efortul am lucrat pe proiecte, pe evenimente, pe situaţii limită de multe ori pentru a rezolva conflicte şi a rezolva situaţii în interesul întregului Târgu Mureş. Prima problemă este să găsim soluţii pentru a lucra împreună cu celelalte partide, dar fără partea românească nu avem nicio şansă, asta cred că e clar pentru toată lumea. Cred că trebuie să acceptăm că s-a copt situaţia ca să vorbim despre o colaborare reală între locuitorii români şi maghiari din Târgu Mureş" a spus Csegzi Sandor.

Csegzi a precizat că nu va candida ca independent.

"Am promis că nu voi candida independent, pentru că nu cred în forţa singuratică. Eu cred în munca în echipă. UDMR cu toate criticile pe care le-a primit în ultimii 20 de ani, a dovedit forţă şi înţelepciune nu numai pentru interesele maghiarimii, ci şi pentru întreaga Românie, şi în contextul acesta mi-aş fi văzut viitorul politic. Cei de aici au văzut altfel situaţia şi rămâne să accept, la rândul meu, această situaţie", a arătat Csegzi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici