Constantin Ticu Dumitrescu a fost înmormântat cu onoruri militare

Constantin Ticu Dumitrescu a fost înmormântat, duminică după-amiază, în cimitirul din satul prahovean Fânari, cu onoruri militare, alături de părinţii săi, Stelian şi Florica, în prezenţa a aproximativ 400 de persoane.

346 afișări
Imaginea articolului Constantin Ticu Dumitrescu a fost înmormântat cu onoruri militare

Constantin Ticu Dumitrescu a fost înmormântat cu onoruri militare (Imagine: Mediafax Foto)

Slujba de înmormântare, care a durat o oră şi un sfert, a fost ţinută de un sobor format din patru preoţi, iar sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului deţinut politic, acoperit cu tricolorul României, a fost dus la groapă de către militari.

La înmormântarea lui Ticu Dumitrescu, au participat scriitoarea Ana Blandiana, consilierul guvernamental Marius Oprea, precum şi foarte mulţi foşti deţinuţi politici, unii dintre ei veniţi la Fânari în baston sau în cârje.

Ticu Dumitrescu a fost caracterizat de cei prezenţi drept "un om ferm, demn, care şi-a închinat viaţa salvării adevarului, dreptăţii şi credinţei strămoşeşti".

Vicepreşedintele AFDPR Octav Joza a spus despre Ticu Dumitrescu că, "înaintea propriei lui fiinţe, au fost întotdeauna cei din jurul său, pentru care s-a sacrificat", şi că moartea acestuia lasă un gol de neînlocuit.

"A avut foarte multe năzuinţe, puţine s-au înfăptuit, pentru că în România, în ultimii 20 de ani, s-a schimbat dictatura, dar au rămas tot dictatorii", a spus Octav Joza.

Zeci de coroane au fost trimise la înmormântare, atât din partea familiei, cât şi din partea oficialităţilor şi a asociaţiilor judeţene ale foştilor deţinuţi politici din toată ţara.

Astfel, printre cei care au trimis coroane se numără primul-ministru Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, preşedintele Senatului României, Ilie Sârbu, dar şi mai multe instituţii, Senatul României, CNSAS şi filiale judeţene ale Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici, partide politice din România, precum şi Familia Regală a României.

Cortegiul funerar cu trupul lui Constantin Ticu Dumitrescu a plecat duminică, în jurul orei 12.00, de la sediul Ministerului Internelor, către localitatea prahoveană Fânari, la procesiunea de la sediul ministerului participând aproximativ 300 de oameni. După oficierea slujbei religioase de la sediul Ministerului Internelor, Simina Mezincescu a citit un mesaj de adio din partea Casei Regale. La procesiune, au fost prezenţi fostul preşedinte Emil Constantinescu, consilierul primului-ministru, Marius Oprea, poeta Ana Blandiana şi Claudiu Secaşiu, precum şi familia şi apropiaţi ai lui Ticu Dumitrescu.

Totodată, au fost prezenţi, în sediul la intrarea principală a MIRA, veterani de război, foşti colegi şi angajaţi ai lui Constantin Ticu Dumitrescu, precum şi membri ai CNSAS şi ai Asociaţiilor de revoluţionari din Capitală şi din ţară.

Cortegiul a părăsit sediul MIRA din Capitală în jurul orei 12.00, îndreptându-se spre localitatea prahoveană Fânari, unde va fi înmormântat Constantin Ticu Dumitrescu.

Citeşte şi:

Constantin Ticu Dumitrescu a încetat din viaţă

Ticu Dumitrescu a fost decorat post-mortem

Oameni politici regretă moartea lui Ticu Dumitrescu

Băsescu: Dispariţia lui Ticu Dumitrescu, un moment de mare tristeţe

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici