Constantinescu: PDL tinde să devină partidul stat, PNL rămâne un partid de stat

Fostul preşedintele Emil Constantinescu a transmis, sâmbătă, un mesaj către Congresul PNL, în care se alege conducerea partidului, el neputând participa la eveniment întrucât se află în Statele Unite ale Americii, la o reuniune internaţională.

22 afișări
Imaginea articolului Constantinescu: PDL tinde să devină partidul stat, PNL rămâne un partid de stat

Constantinescu: PDL tinde să devină partidul stat, PNL rămâne un partid de stat (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

În mesajul citit de la tribuna Congresului de către Marius Vladu, Emil Constantinescu arată că liberalii trec printr-un moment benefic pentru consolidarea ca partid politic.

"Cine să reprezinte dezideratele cetăţenilor apăsaţi de criza economică şi o guvernare a cărei incompetenţă este fără precedent? Pe întreprinzătorii apăsaţi de o guvernare care îi jefuieşte (..) Cine să apere demnitatea magistraţilor, a profesorilor şi a medicilor, a funcţionarilor de mare calificare, umiliţi de o guvernare care îi condamnă la sărăcie? Partidul de guvernământ şi preşedintele sunt artizanii acestei stări generale de disperare. PSD se află într-o gravă criză provocată atât de propriile contradicţii interne, cât şi de manevrele foştilor aliaţi la guvernare", se arată în mesajul scris al fostului preşedinte al României.

El menţionează să este obligaţia istorică a PNL să preia iniţiativa şi să devină purtătorul de cuvânt al acestor profunde nemulţumiri, apărătorul libertăţilor cetăţeneşti şi al democraţiei, având în vedere actuala configuraţie politică.

"Dacă competitorul firesc al PNL este PSD şi în special orice partid care se declară de stânga, adversarul politic al PNL este aici şi acum partidul prezidenţial şi sateliţii acestuia, care pun în primejdie înseşi fundamentele democraţiei", se mai arată în mesajul lui Constantinescu.

El mai arată că dezgustul societăţii faţă de politică trebuie contracarat de liberali prin semnarea unui Pact al dialogului constant cu societatea civilă.

"Este imperativ ca PNL să preia iniţiativa unui nou Pact pentru democraţie, în condiţiile în care lăcomia şi incapacitatea Guvernului Boc va eroda inevitabil încrederea societăţii în capacitatea PDL de a gestiona cel puţin corect România", a mai arătat Constantinescu în mesajul său, acuzând democrat-liberalii că au uitat complet de obligaţiile guvernării şi le-au transferat preşedintelui României şi Fondului Monetar Internaţional.

Potrivit lui Constantinescu, "aşa-zisul Guvern Boc se ocupă doar cu jaful şi politizarea sistematică a instituţiilor statului", astfel că PDL nu va putea reface comunicarea dintre politic şi societatea civilă.

"Dacă PDL tinde să devină partidul stat, PNL a fost şi rămâne un partid de stat", a mai spus Constantinescu în mesajul transmis liberalilor din Congres.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici