Constantinescu şi Ciorbea ar putea fi audiaţi la Comisia de irigaţii în legătură cu afacerea RomAg

Preşedintele Comisiei de anchetă privind amenajarea irigaţiilor, Valeriu Tabără (PDL), a declarat, luni, că este posibil ca fostul preşedinte Emil Constantinescu şi fostul premier Victor Ciorbea să fie audiaţi în cazul RomAg, "pentru clarificarea politică" a acestui subiect.

24 afișări
Imaginea articolului Constantinescu şi Ciorbea ar putea fi audiaţi la Comisia de irigaţii în legătură cu afacerea RomAg

Fostul preşedinte Emil Constantinescu (Imagine: Mediafax Foto)

"Este posibil să îi chemăm la audieri pe fostul preşedinte al României Emil Constantinescu şi pe fostul premier Victor Ciorbea, care au fost implicaţi în afacerea RomAg, pentru clarificarea politică a acestui subiect", a spus Tabără, la finalul şedinţei.

Propunerea privind audierea celor doi foşti demnitari a venit din partea deputatului PDL Mircia Giurgiu, care a menţionat că pe lângă cei doi ar trebui audiat şi ambasadorul României la Washington din acea vreme Mircea Geoană, dar şi miniştri ai Agriculturii.

Întrebat ce poate fi făcut în cazul persoanelor care nu se prezintă la audieri, cum ar fi cazul fostului ministru Decebal Traian Remeş, Tabără a declarat că, prin atitudinea sa, Remeş îi obligă pe deputaţii să îi dedice un capitol separat în raportul final.

Lucrările comisiei de irigaţii vor fi continuate în zilele următoare cu schiţarea raportului pe subcomisii, audierile urmând să fie continuate lunea viitoare, când ar fi invitaţi din nou fostul ministru al Agriculturii Traian Remeş, dar şi reprezentanţi ai MAI şi SRI care nu s-au prezentat la audieri.

În plus, vor mai fi audiaţi foştii directori ai RAIF după 1998, dar şi noul director al SNIF, Comisia urmând să decidă lista finală a celor care vor fi audiaţi la sfârşitul acestei săptămâni.

Valeriu Tabără a reafirmat că va propune preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, o prelungire a termenului de depunere a raportului, având în vedere că termenul existent expiră pe 13 septembrie, iar Comisia încă mai are de lucru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici