Contre Grindeanu - Drulă: "Cătăline! Vezi partea bună: ai noroc la bani!"

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, îi răspunde fostului ministru USR al Transporturilor, Cătălin Drulă, după ce acesta a acuzat că „o şansă istorică pentru România, PNRR, este făcută praf de PSD-PNL”: „Cătălin Drulă se plictiseşte repede să numere până la 10!”.

373 afișări
Imaginea articolului Contre Grindeanu - Drulă: "Cătăline! Vezi partea bună: ai noroc la bani!"

Contre Grindeanu - Drulă: Cătăline! Vezi partea bună: ai noroc la bani!

„Cătălin Drulă se plictiseşte repede să numere până la 10! Cătăline, ştiu că e complicat să aduni zilnic infimele procente la care a ajuns USR în preferinţele românilor, dar chiar e greu să te concentrezi pe lucruri constructive?! Te-ai apucat, în schimb, să scrii pe toţi <pereţii>! Iar când nu o faci tu, laşi lanţul mai larg subordonaţilor de la Pro Infrastructura”, scrie Grindeanu pe Facebook.

Acesta îi „reaminteşte” lui Drulă „performanţele" din mandatul său la Transporturi:

- 0 (Zero) km de autostradă

- anularea licitaţiei pentru tronsonul de metrou M6 şi creearea unor dificultăţi majore cu Banca de Investiţii a Japoniei

- anularea contractului pentru modernizarea DN71 Bâldana-Târgovişte

- anularea licitaţiei pentru proiectarea şi construirea Centurii Comarnic

- promisiunile multiple din seria „de luna viitoare începe revoluţia infrastructurii iar autostrăzile din Moldova vor apărea ca ciupercile după ploaie!”

- un Studiu de fezabilitate „completat” pentru secţiunea de autostradă Târgu Mureş -Târgu Neamţ (Moţca)

- lucrări de întreţinere pe un fir de cale ferată care au costat 12 milioane de euro pe tronsonul Buzău-Făurei, despre care şi acum crede ca au fost de modernizare.

„În concluzie: ai jucat ZERO pe toată linia! Eu repet ce am spus şi la audierea mea ca ministru: nu de scandal politic au nevoie acum oamenii, ci de colaborare pentru realizarea unor lucrări concrete promise de toate partidele! Nu te supăra, Cătăline! Vezi partea bună: Ai noroc la bani! Nu la kilometrii de autostradă!”, scrie Grindeanu.

Mai devreme, fostul ministru USR al Transporturilor, Cătălin Drulă, a acuzat că „o şansă istorică pentru România, PNRR, este făcută praf de PSD-PNL”.

„Cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din toate PNRR-urile din Europa, autostrada A7, bate pasul pe loc şi deja intrăm în mari întârzieri. Vorbim de un proiect de 320km şi 3 mld €! Adică mai mult decât a cheltuit România pentru toate autostrăzile în ultimii 10 ani. Nu visam la aceşti bani care reprezintă o oportunitate o dată la o generaţie. Şi ne-am bătut cu ardoare la Bruxelles acum un an ca să-i obţinem. DA, PSD-ule, sunt supărat că îşi bate joc Grindeanu de această şansă. Cum să nu fii în stare din septembrie până acum nici să dai un câştigător la licitaţiile celor 3 loturi din autostrada A7 Ploieşti - Buzău? Ultima amânare a fost pentru 22 februarie ca termen limită de evaluare a ofertelor. Sorine, o ratezi şi pe asta? Jumătate din autostradă, adică de la Focşani la Bacău şi apoi până la Paşcani, nu e nici azi licitată şi o promit abia la jumătatea anului”, a scris Drulă pe Facebook.

Acesta a menţionat că, pe restul PNRR-ului de Transporturi, lucrurile stau la fel:

- de autostrada A8 unde nu a fost finalizat studiul de fezabilitate, nu avem acord de mediu obţinut, suntem departe de momentul lansării licitaţiei de lucrări

- de calea ferată: miliardul de euro pentru reînnoirile, ridicările de restricţii şi electrificările pe magistralele Bucureşti - Piteşti, Constanţa - Mangalia, Giurgiu - Videle, Reşiţa - Voiteni. Nicio licitaţie nu a fost lansată pentru aceste proiecte

- sau de metrou: pentru magistrala bucureşteană M4 Gara de Nord - Filaret nu există avize obţinute, studiu de fezabilitate aprobat, acord de mediu. Dar până la final de an trebuie contractată jumătate din acest proiect.

„Oricine ar fi ministru ar trebui să nu doarmă noaptea de grija PNRR şi să viseze proiectele şi termenele. PSD la Transporturi, în schimb: angajări de clientelă, măriri de organigrame, posturi noi, nu scapă nimic de băieţii şi fetele mufaţi la banul public. Cum să facem noi PNRR cu căpuşele înfipte în vena statului?”, se întreba fostul ministru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici