Copreşedintele PNL Alina Gorghiu, despre audierea lui Vasile Blaga, la DNA: A mers în calitate de martor. Aş da explicaţii şi în dosarul Ponta dacă ar trebui

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că Vasile Blaga le-a comunicat că a mers la DNA în calitate de martor, afirmând că orice om este obligat să dea explicaţi şi că ea va merge, în luna octombrie, la apelul lui Vlasov.

354 afișări
Imaginea articolului Copreşedintele PNL Alina Gorghiu, despre audierea lui Vasile Blaga, la DNA: A mers în calitate de martor. Aş da explicaţii şi în dosarul Ponta dacă ar trebui

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu, despre audierea lui Vasile Blaga, la DNA: A mers în calitate de martor. Aş da explicaţii şi în dosarul Ponta dacă ar trebui (Imagine: Ciprian Sterian/ Arhiva Mediafax Foto)

"A fost în calitate de martor, nu are nici un fel de implicare în dosarul cu pricina, a dat lămuririle pe care le-a putut da şi mai mult de atât nu ne-a putut comunică despre dosar pentru că ştiţi că nu ai voie să afectezi în vreun fel procedura de cercetare", a explicat copreşedintele PNL Alina Gorghiu, solicitată să comenteze vizita lui Vasile Blaga la DNA.

Ea a afirmat că orice om este obligat să dea explicaţii în instanţă atunci când este chemat.

"La modul general orice om din România este obligat să se ducă să dea explicaţii, oriunde, că azi este în calitate de martor, mâine poţi să ai altă calitate (…) sunt lucruri pe care le vedeţi frecvent în societatea românească şi este firesc să mergi să dai explicaţii. Faptul că în sistemul judiciar sunt abuzuri asta nu este o noutate. Stiţi foarte bine că aceste derapaje sunt sancţionate de inspecţia judiciară atunci când există, dar noi avem întotdeauna obligaţia'', a răspuns Gorghiu, întrebată dacă o deranjează că un lider PNL este chemat la DNA în apropierea campaniei electorale.

Întrebată dacă va merge în instanţă în dosarul Şova – Ponta, ea a precizat că Ponta a vrut să o cheme ca martor, dar s-a considerat că nu este cazul.

"Dacă o instanţă din România consideră că trebuie să dea explicaţii în dosarul domnului Ponta cu mare plăcere mă voi duce să spun punctul meu de vedere. Voi fi în octombrie, de exemplu, la apelul domnul Vlasov care a fost achitat în fond pentru iniţiativa cu Registrul Comerţului. Nu am nici un fel de angoasă din punctul asta de vedere", a spus copreşedintele PNL.

Alina Goghiu a criticat modul în care social-democraţii se victimizează atunci când sunt chemaţi în instanţă.

"Niciodată nu este o plăcere să vezi oameni politici mergând în instanţă (…), însă aşa funcţionează statul de drept. Ai o problemă sau există suspiciuni, te duci şi explici şi oamenii aceia apreciază. Decizia finală şi pe care trebuie să o respectăm este cea a instanţei de judecată. Nu pot să apreciez corul acesta de bocitoare de pe stânga care de fiecare dată când sunt chemaţi să dea explicaţii, că este instanţă sau DNA, parcă sunt la parastasul unui apropiat. Bocesc în continuu. Suntem toţi egali, dar puţină demnitate nu ne-ar strica", a conchis Gorghiu.

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a fost audiat luni dimineaţa la sediul DNA, într-un dosar deschis la începutul acestui an, în calitate de martor. "Ştiţi că a avut loc un accident cu masina mea. Am dat declaraţii de martor în care am confirmat că sunt proprietarul maşinii. Acum două săptămâni, şi îmi pare rău, fiind în concediu, chestorul Popa, eu l-am rugat să-mi ia maşina, pentru că e diesel şi dacă n-o mişti, stiţi foarte bine, maşina e din 2001, a avut un accident uşor la Brasov. A spart un far şi a îndoit bara de direcţie. Atât. Foarte uşor. S-a deschis un dosar penal şi au fost date legate de când am maşina. L-am rugat în permanenţă, pentru că suntem prieteni de familie, când poate, pentru că ştiu ce însemnă să nu mişti o maşină un an, eu ajung de 2-3 ori pe acolo, e diesel din 2001 şi dacă n-o mişti ai probleme cu toate piesele. Era în concediu", a spus Vasile Blaga după audieri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici