Corina Creţu: Situaţia PNRR-ului pe care l-a înaintat Guvernul României Comisiei Europene rămâne la fel de netransparentă

  • „Peste jumătate din ţările Uniunii Europene au deja sau vor avea aprobate şi lansate Planurile lor Naţionale de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) până la finalul acestei săptămâni”, arată fostul europarlamentar Corina Creţu.
  • Politiciana spune că, din păcate, România se află în continuare în afara programului pe termen scurt al Comisiei Europene privind aprobarea şi lansarea PNRR.
5550 afișări
Imaginea articolului Corina Creţu: Situaţia PNRR-ului pe care l-a înaintat Guvernul României Comisiei Europene rămâne la fel de netransparentă
„Situaţia PNRR-ului pe care l-a înaintat Guvernul României Comisiei Europene rămâne la fel de netransparentă. În timp ce tot mai multe astfel de Planuri de relansare economică sunt aprobate la Bruxelles, documentele trimise de Guvernul de la Bucureşti sunt în continuare în evaluare”, arată Corina Creţu marţi, într-o postare pe Facebook.
 
Aceasta spune că guvernul a solicitat prelungirea perioadei de evaluare cu o lună. „Suntem aproape de finalul acestei perioade de graţie solicitate de Guvern şi nu ştim care e stadiul PNRR - ce s-a schimbat, ce a rămas la fel, ce s-a adăugat sau a fost eliminat, cum au fost îndreptate gafele pe care le conţinea documentul în forma sa trimisă acum o lună?”, se mai arată în postare.
 
 
Fostul europarlamentar spune că, normal ar fi fost ca, după criticile din partea Comisiei Europene, Guvernul să fi acţionat rapid şi să comunice modul în care a înţeles să remedieze situaţia însă nu s-a întâmplat asta. „Mă tem că multe întrebări vor rămâne fără răspuns, iar odată aprobat Planul României, maşinăria de PR va urmări să acopere orice urmă de dezbatere raţională pe marginea destinaţiei fondurilor. Imaginea ataşată prezintă cronologia aprobării şi lansării PNRR-urilor depuse de diferite ţări europene. Zilele următoare vor fi lansate cele ale Sloveniei şi Lituaniei. Din păcate, România mai are de aşteptat...”, conchide Corina Creţu.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici