Corlăţean: Am cerut ca pe 9 decembrie, în secţiile de vot, să fie evitate situaţii ca cea de la Paris din 2009

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a declarat că a cerut personalului din misiunile României în străinătate ca organizarea votării pe 9 decembrie să fie corectă şi transparentă pentru a se evita situaţii de genul celei de la Paris din 2009.

589 afișări
Imaginea articolului Corlăţean: Am cerut ca pe 9 decembrie, în secţiile de vot, să fie evitate situaţii ca cea de la Paris din 2009

Titus Corlăţean (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

"Am transmis şi voi transmite un mesaj ferm către toate misiunile diplomatice pentru a asigura organizarea unui proces electoral corect şi transparent bazat exclusiv pe lege, pentru a evita situaţii de genul unui vot la fiecare 45 de secunde sau prelungirea procesului de vot peste limita legală, astfel cum s-a întâmplat în anul 2009 la Paris. Sunt convins că reprezentanţii actualei opoziţii, beneficiarii votului din 2009, vor înţelege pe deplin sensul afirmaţiilor mele", a afirmat Corlăţean.

Ministrul de Externe a replicat astfel acuzaţiilor senatorului PDL Radu F. Alexandru, potrivit căruia schimbările consulilor de la Los Angeles şi Tel Aviv vizează obţinerea de cât mai multe voturi pentru USL.

De asemenea, MAE precizează că la Tel Aviv şi-a încheiat misiunea la 1 noiembrie, la cerere, viceconsulul Ilie Valeriu Gabriel Cătălin, care fusese detaşat în MAE, pe durata misiunii, de la MAI, iar la Consulatul General de la Los Angeles şi-a încheiat misiunea pe 16 septembrie fostul consul general Mircea Cătălin Ghenea.

"Domnul Ovidiu Grecea, consul, diplomat de carieră, în cadrul aceluiaşi oficiu consular (de la Los Angeles n.r.), numit în funcţia de consul general la Consulatul General al României la Rio de Janeiro, va fi înlocuit, în cursul lunii decembrie, de către doamna Mihaela Mariana Deaconu, şeful secţiei consulare în cadrul Ambasadei României la Washington, diplomat de carieră", menţionează precizarea MAE.

Totodată, MAE mai aminteşte că în ianuarie 2011 a fost operată, prin Hotărâre de Guvern, o reducere cu 25% a posturilor consulare din minister, în condiţiile creşterii cererilor de asistenţă din partea unui număr din ce în ce mai mare de cetăţeni români aflaţi în afara graniţelor ţării.

Senatorul PDL Radu F. Alexandru a declarat, joi, că au fost schimbaţi consulii României la Los Angeles şi în Israel şi că se teme că schimbările de consuli "merg pe o procedură marca inconfundabilă Liviu Dragnea, în care trebuie obţinut cât mai mult din voturile Diasporei pentru USL".

"A fost schimbat consulul României la Los Angeles, a fost schimbat consulul României în Israel, sunt pregătite şi alte schimbări în cadrul Ministerului de Externe", a spus vicepreşedinte PDL.

"Mă tem că schimbările de consuli în ţările în care există comunităţi importante de români nu au nicio legătură cu organizarea corectă, cinstită a acestor alegeri şi că merg pe o procedură marca inconfundabilă Liviu Dragnea, în care trebuie obţinut cât mai mult din voturile Diasporei pentru USL", a susţinut Radu F. Alexandru, într-o conferinţă de presă.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice! 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici