Corlăţean i-a transmis premierului sud-coreean o invitaţie din partea lui Victor Ponta

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, s-a întâlnit, joi, în vizita oficială în Coreea de Sud, cu premierul Chung Hong-won, căruia i-a transmis o invitaţie din partea prim-ministrului Victor Ponta de a se întâlni în viitorul apropiat fie la Bucureşti, fie la Seul.

206 afișări
Imaginea articolului Corlăţean i-a transmis premierului sud-coreean o invitaţie din partea lui Victor Ponta

Chung Hong-won (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

'Ministrul Titus Corlăţean a transmis premierului sud-coreean invitaţia din partea omologului român, Victor Ponta, de a avea o întrevedere în viitorul apropiat, fie la Bucureşti, fie la Seul, pentru a discuta despre intensificarea cooperării în mai multe domenii de interes pentru ambii parteneri", menţionează un comunicat MAE transmis MEDIAFAX.

De asemenea, Corlăţean şi premierul sud-coreean au subliniat necesitatea menţinerii dialogului politic bilateral dintre cele două state la un nivel proporţional cu evoluţia relaţiilor în domeniile: economic, educaţie şi cultură, ştiinţă şi tehnologie, în conformitate cu planul de acţiuni privind parteneriatul strategic dintre cele două ţări.

În acelaşi timp, a fost evocată necesitatea identificării unor domenii pentru cooperarea viitoare dintre cele două ţări şi stabilirea unor coordonate precise pentru amplificarea acestei cooperări.

"Alte subiecte aflate pe agendă au vizat situaţia din peninsula coreeană, partea română exprimând sprijinul său pentru eforturile depuse de guvernul de la Seul de a relua dialogul cu Republica Populară Democrată Coreea", se arată în comunicatul MAE.

De asemenea, oficialul român a participat joi la ceremonia de inaugurare a consulatului onorific al României la Daejeon, această funcţie de consul onorific fiind deţinută de dr. Sun Kyung-hoon.

În alocuţiunea rostită în cadrul ceremoniei de inaugurare, Corlăţean a evidenţiat importanţa zonei Daejeon Metropolitan City, Sejong Special Self-Governing City şi Chungcheongnam-buk-do, cu o importanţă administrativă şi economică deosebită pentru Republica Coreea.

Dimensiunea economică, în cazul Daejeon-ului, este în primul rând regăsită în Zona Specială de Cercetare şi Dezvoltare "Daedeok Innopolis", care curpinde 28 de institute de stat şi 79 private, grupând cca 880 de corporaţii şi 20.000 angajaţi, susţinută şi de activitatea celor 18 universităţi locale, între care se evidenţiază Korea Advanced Institute of Sciencew and Technology (KAIST).

Daedeok Innopolis excelează în domenii de interes strategic global: telecomunicaţii, nanotehnologie, biotehnologie, hidraulică, fuziunea nucleară, aeronautică, robotică, tehnologii de mediu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici