Corlăţean: Scutul antirachetă - un pas înainte, va stârni însă nervozitate ceva mai la Est

Preşedintele Comisiei de politică externă din Senat, Titus Corlăţean (PSD), a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că scutul antirachetă reprezintă, pentru România, un pas înainte, el apreciind că acesta reprezintă o responsabilitate importantă, care, însă, va stârni nervozitate ceva mai la Est.

23 afișări
Imaginea articolului Corlăţean: Scutul antirachetă - un pas înainte, va stârni însă nervozitate ceva mai la Est

Corlăţean: Scutul antirachetă - un pas înainte, va stârni însă nervozitate ceva mai la Est (Imagine: Ana Poenariu/ Mediafax Foto)

"Este consecinţa logică a unei acţiuni externe a României începând cu momentul aderării la NATO şi încheierii parteneriatului privilegiat, special, cu SUA, precum şi a unei politici consecvente a statului român, care presupune şi a fi beneficiarul, la nivel de securitate, a apartenenţei la această familie euroatlantică, dar şi necesitatea de a contribui ca furnizor de securitate", a precizat Corlăţean, referindu-se la scutul antirachetă.

El a arătat că scutul antirachetă este "o responsabilitate importantă care, probabil, va stârni nervozitate ceva mai la Est, aşa cum a stârnit nervozitate şi faţă de Polonia şi Cehia anteriorul proiect american legat de scutul antirachetă".

Corlăţean a spus că scutul antirachetă este un lucru pe care statul român şi-l asumă, acest scut fiind de natură să contribuie la o mai mare securitate în plan regional, inclusiv pentru România.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, după şedinţa CSAT, că preşedintele SUA, Barack Obama a invitat România să participe la dezvoltarea sistemului de apărare antirachetă, şeful statului precizând că este vorba de stabilirea unor componente ale acestuia în ţara noastră.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici