Corlăţean: Vreau să cer sprijin Parlamentului, inclusiv bugetar, pentru consolidarea resurselor MAE

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, luni, că doreşte să obţină sprijinul Parlamentului şi al Comisiilor de politică externă pentru consolidarea resurselor de reprezentare a României în spaţii precum Africa de Nord şi Orientul Mijlociu

92 afișări
Imaginea articolului Corlăţean: Vreau să cer sprijin Parlamentului, inclusiv bugetar, pentru consolidarea resurselor MAE

Corlăţean: Vreau să cer sprijin Parlamentului, inclusiv bugetar, pentru consolidarea resurselor MAE (Imagine: Razvan Chirita / MediafaxFoto)

Corlăţean a menţionat că va încerca să obţină acest sprijin inclusiv în cadrul întâlnirii cu membrii celor două comisii parlamentare de politică externă care este programată să aibă loc marţi.

"Indiferent dacă este criză sau nu, indiferent dacă avem discuţii cu FMI sau nu, iată că atunci când vorbim de chestiuni de securitate naţională, care pot afecta viaţa cetăţenilor, MAE are nevoie de sprijin, inclusiv bugetar, pentru resurse, pentru oameni care să poată fi activi în afara ţării, în afara României, la ambasade, pentru a putea să reacţionăm la deplină capacitate. Nu atât legat de Algeria, dacă ne uităm pe o hartă ceva mai largă de posibile riscuri, atunci avem, şi este o evaluare pe care noi suntem în curs să o facem, avem nevoie de o consolidarea resurselor noastre de reprezentare în spaţiul precum Africa de Nord şi Orientul Mijlociu", a spus el

Titus Corlăţean a arătat că este o realitate obiectivă, "care nu poate să fie pusă deoparte şi acoperită", chiar de o necesară politică încă de austeritate cu privire la resurse financiare şi nici chiar de discuţiile cu FMI.

Corlăţean a menţionat că întâlnirea care va avea loc între el şi membrii celor două comisii de specialitate ale Parlamentului a fost stabilită de comun acord.

"Este şi dorinţa mea şi interesul comisiilor să avem o discuţie aplicată, să pot informa comisiile în legătură cu anumite elemente legate de evoluţiile dramatice din Algeria. (...) Nu este o convocare, este o chestiune decisă de comun acord", a ţinut să precizeze ministrul.

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, va fi prezent, marţi dimineaţă, la comisiile parlamentare de politică externă, pentru a face o prezentare în legătură cu atacul terorist din Algeria şi implicaţiile acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici