Crin Antonescu îl vede premier pe soţul Elenei Udrea

Vicepreşdintele PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, la o întâlnire cu presa, că, în opinia sa, preşedintele Băsescu va numi premier un independent, dacă PDL va ieşi pe locul doi la alegerile parlamentare, dându-l ca exemplu ipotetic pe soţul Elenei Udrea, afaceristul Dorin Cocoş.

108 afișări
Imaginea articolului Crin Antonescu îl vede premier pe soţul Elenei Udrea

Crin Antonescu îl vede premier pe soţul Elenei Udrea (Imagine: Mediafax Foto)

"Eu cred că dacă rezultatul va fi echilibrat, în situaţia în care PD-ul nu e primul partid, nu-l va desemna nici pe Stolojan, nici pe un alt pedelist, ci va născoci un independent. Un independent nu pentru a face Guvern de tehnocraţi, ci pentru a face un Guvern prezidenţial cu participare parlamentară. Pesediştii vor să intre la guvernare. Preşedintele poate să spună: «bun, uite, nu pun nici de la PD, nici de la voi, rezultatul e echilibrat, îl pun pe "X". (...)», a susţinut Crin Antonescu.

Liderul liberal a subliniat că şeful statului ar putea propune "un Guvern Cocoş ( Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea- n.r.)", care este "un independent, manager".

El a menţionat că la asemenea posibilă propunere nu ar comenta nimeni din cadrul PDL."Un Guvern Cocoş. Un independent, manager... Cine protestează? Ia să văd eu care e acela? Blaga? Berceanu? Boc? Stolojan? Ionuţ Popescu? Cine protestează?", a spus Antonescu.

În ceea ce priveşte varianta numirii lui Mugur Isărescu ca premier independent, Antonescu a menţionat că nu crede că Băsescu ar apela la o astfel de variantă pe motiv că Isărescu nu e un om de paie.

"Nu cred că Isărescu e un personaj care să se preteze la planurile lui Băsescu. E un personaj prea greu. Domnul Băsescu nici nu va încerca să îl pună pe Isărescu, pentru că nu este un personaj cu care să te joci după aceea şi să începi să ţipi că e corupt, că nu e corupt, că nu ştie. Isărescu are profilul lui, nu e un personaj super-electoral, dar e un personaj respectat în România, şi nu mai asta nu îi trebuie domnului Băsescu. Isărescu nu e un om de paie", a spus Antonescu.

El a precizat că, în ipoteza "coacerii" unui Guvern PDL – PSD, preşedintele Băsescu nu va avea "nici o problemă să-l anunţe pe Stolojan sau pe cine vrea el, în condiţiile în care PD-ul ia cu un vot mai mult decât celelalte partide".

"Dacă iese al doilea, are o problemă. Practic poate să o facă, dar are mari probleme. PSD-ul şi PD-L-ul au o problemă, că dacă nu intră la guvernare, chiar turbează. Bineînţeles că şi liberalilor le-ar conveni să rămână şi le-ar conveni tare, dar nu e acelaşi lucru", a spus liberalul, menţionând că şeful statului va avea "mari dificultăţi" dacă va numi premier dintr-un partid clasat pe locul doi, motivând că, "dincolo de aventurile punctuale, Băsescu a căutat întotdeauna să se acopere pe partea de legitimitate".

El a mai spus că Băsescu ar sfida, astfel, voinţa electoratului.

"Nu poţi la o săptămână după ce poporul ţi-a spus că PD-ul e al treilea partid sau al doilea să fie primul. Înseamnă pe faţă să sfidezi voinţa exprimată de electorat şi nu cred că va face candidatul Băsescu aşa ceva. Pe de altă parte, e adevărat că îi trebuie Guvern că dacă prinde un Guvern mai hotărât să se bată cu el, are mari probleme", a evidenţiat vicepreşedintele Antonescu.

În plus, el a ţinut să i se alăture opiniei şefului statului, în privinţa numirii liderului PSD Mircea Geoană în funcţia de premier. "Geoană premier: Asta e o ipoteză în care eu nu cred. Aici mă alătur lui Băsescu", a subliniat liberalul.

Pe de altă parte, în contextul discuţiilor despre inconsecvenţa la nivel declarativ a şefului statului, liderul PNL a afirmat că "se poate scrie o carte despre acte, fapte şi spuse contradictorii ale domnului Băsescu".

"Se poate scrie o carte cdespre acte, fapte şi spuse contradictorii ale domnului Băsescu Dar nu e treaba mea, mi-ar plăcea, ştiu şi de unde să încep. E o problemă să updatezi că el vorbeşte între timp, dar nu e asta treaba mea în momentul ăsta. Există contradicţii, câteva de altfel sunt deja anecdotice, cu autostrăzile de exemplu", a conchis Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici