Cristian Buşoi: Alăturarea lui Dacian Cioloş de PNL, foarte puţin probabilă în următorul an

Secretarul interimar al PNL, Cristian Buşoi, a declarat, joi, că Dacian Cioloş nu poate fi inclus în calculele şi proiecţiile care se fac pentru Convenţia Naţională, afirmând că vor fi doar discuţii informale, nu şi acţiuni comune cu fostul premier până când se va stabili noua conducere a partidului

197 afișări
Imaginea articolului Cristian Buşoi: Alăturarea lui Dacian Cioloş de PNL, foarte puţin probabilă în următorul an

Cristian Buşoi: Alăturarea lui Dacian Cioloş de PNL, foarte puţin probabilă în următorul an (Imagine: ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO)

„Cred că uşile PNL pot fi oricând deschise pentru un om de valoarea lui Dacian Cioloş, rămâne să decidă domnia sa ce drum va apuca în viitor. Deocamdată, evaluarea mea este că în următoarele luni, poate chiar în următorul an, este foarte puţin probabilă alăturarea domnului Cioloş de PNL, aşa încât orice fel de calcule şi proiecţii se fac pentru Congresul din 17 iunie, cred că aceste calcule şi proiecţii nu pot să-l includă pe domnul Cioloş pentru că a declarat că în acest moment nu vrea să se alăture unui proiect politic”, a declarat secretarul interimar al PNL, Cristian Buşoi.

PNL va avea doar discuţii informale, nu şi acţiuni comune cu fostul premier până când va fi stabilită noua conducere a partidului, a afirmat Cristian Buşoi.

„Deocamdată, în afară de discuţii informale, până se clarifică lidership-ul în PNL nu văd neapărat nişte acţiuni comune, altfel putem să comunicăm. Cel puţin pe chestiunea ordonanţei 13 ne-am aflat pe aceeaşi baricadă şi noi şi domnul Cioloş şi USR şi alte platforme civice, în sancţionarea derapajelor PSD faţă de bugetul public suntem pe aceeaşi baricadă.Cred că în acest fel putem colabora”, a spus Buşoi.

Liberalul a spus că modul în care fostul premier s-a implicat în campania electorală a PNL „nu este un obstacol” pentru venirea acestuia în partid.

„Eu chiar nu văd un obstacol chiar dacă în campania electorală foarte mulţi dintre colegii mei ar fi aşteptat poate o asumare mai clară a parteneriatului dintre PNL şi domnia sa, din partea domnului Cioloş, să fi existat mai puţine rezerve în ceea ce ne priveşte. Dar s-a depăşit acel moment, au fost greşeli de o parte şi de alta. Am fost neconvingători şi unii şi alţii şi rezultatul a fost că foarte mulţi români au rămas acasă, nu au venit la vot, alţii s-au îndreptat către USR”, a mai spus Buşoi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici