Cristian Buşoi despre creditele de angajament: Cele 30 de miliarde de lei împărţie cu mâna ministrului Dezvoltării, un Bancorex

Secretarul interimar al PNL, europarlamentarul Cristian Buşoi, a declarat, joi, că cele 30 de miliarde de lei - credite de angajament, împărţite de Ministerul Dezvoltării, vor fi alocate pe criterii necunoscute, cerând Guvernului asigure transparenţa procesului şi şanse egale pentru toţi primarii.

225 afișări
Imaginea articolului Cristian Buşoi despre creditele de angajament: Cele 30 de miliarde de lei împărţie cu mâna ministrului Dezvoltării, un Bancorex

Cristian Buşoi despre creditele de angajament: Cele 30 de miliarde de lei împărţie cu mâna ministrului Dezvoltării, un Bancorex (Imagine: Sebastian Tataru/ Arhiva Mediafax Foto)

„Ideea cu cele 30 de miliarde de lei contractate de Guvern pe credite de angajament şi împărţite de fapt de domnul Dragnea cu mânuţa doamnei ministru Shhaideh este cea mai mare ţeapă pe care PSD o dă bugetului României şi României după 1990, un Bancorex în toată regula care este dat la liber aleşilor şi băieţilor deştepţi din PSD. (…) Guvernul PSD alocă autorităţilor locale 30 miliarde de lei pe criterii necunoscute, în condiţiile în care termenele de depunere a acestor proiecte se încheie fix în 2 zile, mâine 17 martie, doar astăzi şi mâine se mai pot depune proiecte”, a declarat secretarul interimar al PNL, Cristian Buşoi, într-o conferinţă de presă.

Cristian Buşoi a afirmat că depunerea de proiecte fără să fi fost făcute publice priorităţile, criteriile sau termenele de evaluare, „duce cu gândul că cele 30 de miliarde de lei vor fi împărţite pe criterii politice”.

Ca să evite suspiciunea că cele 30 de miliarde credite de angajament nu sunt decât „un alt matrapazlâc al PSD”, Guvernul este obligat să facă selecţia transparentă şi să ofere „condiţii egale pentru toată lumea”, a spus Buşoi.

Liberalul a afirmat că primarii PNL vor depune proiecte, însă, o parte dintre ei s-au plâns că cel puţin cei din PSD ştiau şi se pregăteau dinainte ca termenul şi programul să fie anunţate public.

„E o meteahnă mai veche a PSD să facă acest gen de aranjamente incorecte, să pregătească anumite lucruri, să-i anunţe doar pe cei care au interesul să-i anunţe, după care să mimenze un fel de şanse egale pentru toţi edilii din România. Faptul că termenul a fost foarte scurt, că nu s-au anunţat niciun fel de priorităţi, nimeni nu ştie ce tip de proiecte vor fi finanţate, mergem pe drumuri, canalizare, mediu sau orice fel de fantezie a fiecărui edil, faptul foarte îngrijorător că se angajează 30 de miliarde de lei care sunt cam toţi banii pe care îi au la dispoziţie pentru proiecte din pixul doameni ministru este extrem de grav”, spus liberalul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici