Cristian Diaconescu, propunerea PDL pentru şefia MAE

Senatorul UNPR Cristian Diaconescu este propunerea PDL pentru şefia MAE, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse politice. Propunerea urmează să fie prezentată partenerilor din coaliţie.

1355 afișări
Imaginea articolului Cristian Diaconescu, propunerea PDL pentru şefia MAE

Cristian Diaconescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit surselor, Diaconescu ar fi propunerea democrat-liberalilor, după şedinţa pe care aceştia au avut-o, luni seară, la sediul partidului din Aleea Modrogan.

De altfel, în Parlament, încă de la anunţul făcut de premier privind revocarea lui Teodor Baconschi, mulţi parlamentari PDL vorbeau despre posibila înlocuire a acestuia cu Cristian Diaconescu.

Unii parlamentari PDL apreciau că partidul nu ar avea pe altcineva care să preia conducerea MAE.

Liderii PDL au discutat, luni seară, la sediul central al formaţiunii, despre înlocuirea lui Teodor Baconschi la şefia MAE, purtătorul de cuvânt al formaţiunii declarând că cei prezenţi nu au abordat în întâlnire subiectul legat de o eventuală demisie a premierului Emil Boc.

Voinescu, a declarat că reprezentanţii PDL au discutat despre situaţia de la Ministerul de Externe şi că urmează ca partidul să se consulte cu partenerii din coaliţie pe acest subiect.

Potrivit lui Voinescu, au fost avansate unele propuneri pentru conducerea Ministerului de Externe.

Voinescu nu a dat nume, dar a precizat că premierul va discuta cu liderii coaliţiei pe acest subiect, iar un anunţ va fi făcut cât de curând, cel mai probabil marţi.

"Decizia privind noul ministru de Externe se va lua în coaliţie. Noi avem un punct de vedere. Îl vom supune deciziei coaliţiei. Ne vom consulta. Sunt convins că şi ceilalţi membri ai coaliţiei au aşteptări în legătură cu acest post şi vom armoniza punctele de vedere", spunea Voinescu.

El adăuga că această consultare cu liderii coaliţiei va avea loc foarte curând. "În această seară (luni seară, n.r.) încercăm. Unul dintre lucrurile pe care le-am stabilit este urgenţa ocupării acestui post", a mai spus Voinescu.

"Premierul Emil Boc intră în acest moment în contact cu liderii coaliţiei pentru a discuta acest subiect conform mandatului partidului", mai arăta Voinescu.

Întrebat dacă noul ministru va fi trecut prin Parlament, Voinescu spunea: "E vorba de schimbarea unei persoane care aparţine politic coaliţiei cu altă persoană care apaţine politic coaliţiei".

Întrebat despre ce va face Teodor Baconschi, Voinescu a spus că acesta rămâne prim-vicepreşedinte al partidului. "Sunt convins că-şi va găsi un profil important în leadership-ul PDL".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici