Cristian Preda anunţă că va participa la BPN al PDL de luni, împreună cu Monica Macovei

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a anunţat pe blogul personal că va participa, luni, la şedinţa Biroului Permanent Naţional al PDL, împreună cu Monica Macovei, pentru a prezenta câteva propuneri de modernizarare a formaţiunii.

28 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda anunţă că va participa la BPN al PDL de luni, împreună cu Monica Macovei

Cristian Preda anunţă că va participa la BPN al PDL de luni, împreună cu Monica Macovei (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Luni 25 ianuarie, în cadrul BPN, voi prezenta împreună cu Monica Macovei câteva propuneri de modernizare a Partidului Democrat Liberal", arată europarlamentarul PDL în postarea de pe blog.

Prezenţa lui Preda la şedinţa conducerii PDL vine ca urmare a conflictului generat la începtul lunii ianuarie, când acesta a exprimat în mai multe rânduri critici la adresa partidului.

Criticile sale au fost formulate, iniţial, pe blogul personal şi au pornit de la opoziţia sa faţă de candidatura lui Honorius Prigoană la alegerile din 17 ianuarie în colegiul 1 pentru Camera Deputaţilor.

Pornind de la această candidatură, Cristian Preda a prezentat pe blogul personal o analiză a modului în care ar trebui să se modernizeze PDL, susţinând că "voturile nu se strâng precum profitul unei firme, iar partidul trebuie să asume o libertate de opinie considerabilă", atenţionând că "un partid nu e modern dacă vorbeşte pe o voce".

În replică, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, în urmă cu două săptămâni, referindu-se la comentariile europarlamentarului Cristian Preda despre reforma din partid, că acesta este invitat să îşi spună punctul de vedere în forul numărul unu al partidului, Biroul Permanent Naţional.

Un alt lider PDL, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, aprecia că toţi aceia care au ceva de spus despre reformarea formaţiunii trebuie să vină să le spună la partid.

Preda a răspuns atunci, tot pe blog, precizând că acceptă invitaţia de a merge ân BPN pentru a-şi exprima opiniile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici