Cristian Preda către Ponta: Până în 2014 desemnarea premierului e făcută de Traian Băsescu

Europarlamentarul PDL Cristian Preda scrie, pe blogul său, că liderul PSD, Victor Ponta, vizează funcţia de prim-ministru, însă până în 2014 desemnarea sa depinde de către Traian Băsescu, cel care a anunţat că nu va numi la Palatul Victoria o persoană care face presiuni politice asupra justiţiei.

16 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda către Ponta: Până în 2014 desemnarea premierului e făcută de Traian Băsescu

Cristian Preda către Ponta: Până în 2014 desemnarea premierului e făcută de Traian Băsescu (Imagine: Cristian Preda/Mediafax Foto)

"Acum câteva zile, scriam aici despre legătura profundă dintre Victor Ponta şi Adrian Năstase. O confirmă chiar şeful PSD, care, în bilanţul făcut la un an de la alegerea sa în fruntea PSD, indică drept «obiectiv realizat» reinventarea lui Adrian Năstase. Născocit de fostul premier, Victor Ponta - de îndată ce a ajuns şef - l-a readus în prim-planul vieţii publice pe cel mai celebru nepot al distinsei mătuşi Tamara", scrie Cristian Preda.

El mai arată că "idolul" său îi inspiră şi ambiţiile lui Victor Ponta, actualul lider PSD vizând funcţia de prim-ministru.

"Numai că, până în 2014, desemnarea sa nu depinde de Adrian Năstase, ci de Traian Băsescu. Care a anunţat deja că nu va numi la Palatul Victoria o persoană care face presiuni politice asupra justiţiei", menţionează eurodeputatul PDL.

Cristian Preda menţionează că, în replică, în bilanţul său, Ponta descrie episodul Nicolescu drept o manifestare a solidarităţii pesediste şi nicidecum ca o presiune asupra judecătorilor.

"Replica e o nouă probă a înrudirii spirituale a lui Ponta cu mentorul său. Într-adevăr, incapacitatea de a depăşi lectura partizană atunci când e vorba despre instituţiile statului e contribuţia lui Năstase la istoria PSD", consideră eurodeputatul.

Preşedintele PSD îşi asumă candidatura la funcţia de premier, chiar din 2012, menţionează raportul lui Victor Ponta după un an de mandat la şefia partidului, la capitolul "obiective în curs", un "obiectiv realizat" fiind că "PSD a decis că nu mai acceptă să guverneze dacă nu are premier propriu".

Cristian Preda a scris, sâmbătă, pe blogul său, că liderii social-democraţi Victor Ponta şi Adrian Năstase sunt asemănători prin "ifosele social-democrate, vanitatea, pasiunea pentru lux, agresivitatea şi discursul preţios".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici