Cristian Preda: Guvernul trebuie remaniat, e nevoie de oameni credibili pentru măsurile Executivului

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat joi că Guvernul trebuie remaniat, pentru că e nevoie ca "oameni credibili" să susţină măsurile Executivului, el apreciind şi că liderii locali cu imagine bună ar trebui să aibă un cuvânt mai greu la centru, cum ar fi Falcă şi Frunzăverde.

220 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda: Guvernul trebuie remaniat, e nevoie de oameni credibili pentru măsurile Executivului

Europarlamentarul PDL Cristian Preda (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Nu trebuie să ne mulţumim cu ideea că facem lucruri glorioase, care vor rămâne în istorie şi să pierdem cu uşurinţă alegerile de la anul!", atrage atenţia Cristian Preda.

Europarlamentarul spune că Executivul condus de Emil Boc are o problemă de încredere: "La mijloc e o problemă de încredere importantă. Dacă această confruntare cu furtuna globală şi intemperiile domestice nu e făcută de pe o bază minimă a încrederii, şansele de reuşită sunt mici, pentru că oamenii tind să se opună unor măsuri, atunci când ele sunt propuse de oameni care nu dispun de încredere".

Cristian Preda propune trei soluţii pentru recâştigarea încrederii, printre care şi remanierea Guvernului. "Există cel puţin trei metode foarte simple de a spori această încredere. Prima dintre ele ar fi o remaniere. Dacă schimbarea premierului se dovedeşte a fi imposibilă (...), atunci e nevoie de o remaniere, pentru că Guvernul trebuie să beneficieze de câteva voci foarte noi, de un suflu nou, care să-i dea un plus", spune eurodeputatul PDL la RFI.

Preda mai propune ca liderii locali cu imagine bună să aibă un cuvânt mai greu de spus la nivel central: "Unii dintre liderii locali care au o cotă semnificativ mai mare de încredere decât cea a partidului trebuie mobilizaţi, pentru a deveni voci naţionale. Mă gândesc aici la Scripcaru, la Frunzăverde, la Falcă, sunt oameni care pe plan local beneficiază de o mare încredere".

În al treilea rând, Cristian Preda sugerează că, în perspectiva alegerilor, ar fi bine ca PDL să facă ceea ce s-a anunţat pentru Bucureşti, şi anume alegeri preliminare, pentru a stabili cine sunt candidaţii cei mai buni pentru primării şi pentru consiliile judeţene.

"Un asemenea dialog şi o asemenea confruntare pot spori încrederea, pentru că publicul va vedea că nu avem nimic de ascuns", consideră Preda.

În opinia sa, PDL şi Guvernul au nevoie de "oameni credibili". "Nu trebuie să ne mulţumim cu ideea că facem lucruri glorioase, care vor rămâne în istorie şi să pierdem cu uşurinţă alegerile de la anul! Avem nevoie de încredere, trebuie ca oameni credibili să susţină aceste măsuri", conchide europarlamentarul democrat-liberal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici