Cristian Preda: La Primăria Capitalei voi alege un independent, pe Nicuşor Dan

Europarlamentarul PDL Cristian Preda anunţă pe blog că la Primaria Capitalei va alege un independent, pe Nicuşor Dan, iar în rest, la locale îi va susţine pe toţi candidaţii PDL, el întrebându-se dacă, în aceste condiţii, se situează în afara organizaţiei de Bucureşti.

456 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda: La Primăria Capitalei voi alege un independent, pe Nicuşor Dan

Cristian Preda (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"La scrutinul din 10 iunie, voi vota candidatii PDL de la primăria de sector, de la consiliul local, ca şi de la Consiliul General al Bucureştiului. Susţin, de asemenea, candidaturile PDL din toată ţara. Doar la Primăria Capitalei voi alege un independent. E vorba despre Nicuşor Dan. Trei voturi pentru PDL şi unul pentru un independent. Sunt oare astfel “în afara organizaţiei”, aşa cum pare să sugereze Elena Udrea?", scrie Preda.

Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, candidează independent la funcţia de Primar General al Capitalei.

Într-un răspuns la o postare anterioară, Cristian Preda afirma, pe blog, că susţinerea pentru candidatura lui Nicuşor Dan a fost propusă în BPN în urmă cu mai bine de două luni. "Reacţia cvasi-generală a fost: «Cine e Nicuşor Dan?» Nivelul de cunoaştere a realităţii bucureştene e destul de limitat»", scria Preda.

Candidatul PDL la Primăria Capitalei, Silviu Prigoană, a declarat, duminică, la Realitatea TV, că, din punctul său de vedere, Cristian Preda va fi exlus din PDL, el precizând că "lucrurile vor fi tranşate săptămâna viitoare".

Prigoană a spus că Preda a avut o atitudine incredibilă la adresa preşedintelui partidului, a Elenei Udrea şi a sa personal după desemnarea candidatului la Primăria Generală a Capitalei.

"Eu nu cred că poţi să faci aşa ceva şi să rămâi în interiorul partidului. Eu cred în continuare că PDL este un partid cu demnitate şi lucrurile vor fi tranşate săptămâna viitoare. Din punctul meu de vedere, domnul Cristian Preda va fi exclus din partid", a spus Prigoană.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, duminică, la B1TV, că îi susţine pe candidaţii PDL la primăriile de sector din Bucureşti, iar întrebat dacă nu are aceeaşi atitudine faţă de Silviu Prigoană, a reluat afirmaţia potrivit căreia nu îl poate susţine pe cel care a cerut excluderea sa.

Întrebat dacă îl susţine pe Silviu Prigoană pentru Primăria Generală, el a reluat ideea potrivit căreia nu îl poate susţine pe cel care a cerut excluderea sa din partid.

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, susţine, pe blog, că cei care atacă şi după încheierea competiţiei interne candidatul desemnat pentru Primăria Capitalei sabotează partidul şi se plasează în afara organizaţiei.

Fostul ministru afirmă că organizaţia poate câştiga Capitala "în ciuda tuturor piedicilor care i se pun". "Iar aici mă refer, din păcate, şi la cei care atacă şi după încheierea competiţiei interne candidatul desemnat, sabotând astfel partidul şi plasându-se în afara organizaţiei. Nominalizarea lui Silviu Prigoană la Primăria Generală este rezultatul unor analize, sondaje şi dezbateri interne. Este candidatul pe care bucureştenii îl plac cel mai mult, oricât s-ar minuna unii, şi care a fost votat de 60% dintre cetăţenii colegiului său in 2008. Silviu Prigoană este un om competent, onest, foarte hotărât, care ştie ce vrea să facă şi, poate mai important, un personaj foarte charismatic. O mai spun odată: în politică, votul decide şi fiecare cetăţean are un vot cu relevanţă egală. Nu există electorat de categorii diferite din acest punct de vedere", scrie Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici