Cristian Preda: Nu aş avea nicio reţinere să votez excluderea lui Teo Trandafir din partid

Europarlamentarul Cristian Preda, fost purtător de cuvânt pentru Teo Trandafir în campania electorală pentru alegerile din Colegiul 19, a declarat, miercuri, pentru Hotnews, că nu ar avea nicio reţinere în a vota excluderea acesteia din partid, după votul de marţi în favoarea moţiunii de cenzură.

19 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda: Nu aş avea nicio reţinere să votez excluderea lui Teo Trandafir din partid

Cristian Preda: Nu aş avea nicio reţinere să votez excluderea lui Teo Trandafir din partid (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

"Nu aş avea nici o reţinere în a vota excluderea lui Teo Trandafir din partid", a declarat pentru HotNews.ro europarlamentarul Cristian Preda.

Preda afirmă că nu regretă susţinerea acordată în campanie şi spune că toate datele de care dispunea PDL la acel moment arătau că nu există o soluţie mai bună.

"Pe termen scurt, s-a dovedit o victorie, pe termen mediu sigur s-a dovedit o eroare", a mai spus Preda.

Moţiunea de cenzură "Opriţi genocidul social!", iniţiată de PSD, a fost respinsă, marţi, în Parlament, fiind întrunite 228 de voturi "pentru" faţă de 236 necesare. De asemenea, au fost înregistrate 197 de voturi "împotriva" moţiunii, iar trei voturi au fost anulate.

Moţiunea de cenzură a fost votată şi de câţiva dintre parlamentarii PDL, printre care deputaţii Teo Trandafir, Clement Negruţ, Mircia Giurgiu şi senatorul Georgică Severin.

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, că gestul deputatului PDL Teo Trandafir de a vota moţiunea de cenzură i-a adus acesteia "un punct de imagine pe termen scurt", arătând că nu crede că demersul acesteia face onoare PDL.

Teo Trandafir a votat, marţi, la vedere, pentru moţiunea de cenzură, fiind îmbrăţişată apoi de deputatul PSD Aura Vasile.

Deputatul a votat ridicând larg braţele şi arătând, preţ de mai multe secunde, bilele de vot, înainte de a le introduce în urne, votul favorabil moţiunii de cenzură fiind larg aplaudat de parlamentarii PSD.

Ea declarase de luni că va vota moţiunea de cenzură pentru că nu poate susţine reducerea pensiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici