Cristian Preda: Raed Arafat trebuia încurajat să îmbunătăţească legea sănătăţii, nu invitat să plece

Europarlamentarul PDL Cristian Preda susţine că Raed Arafat "trebuia încurajat să îmbunătăţească legea sănătăţii, nu invitat să plece din minister", cum a făcut Ioan Oltean şi că diferenţele de opinie între Traian Băsescu şi Arafat "nu trebuiau accentuate şi judecate partizan".

1393 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda: Raed Arafat trebuia încurajat să îmbunătăţească legea sănătăţii, nu invitat să plece

Cristian Preda: Raed Arafat trebuia încurajat să îmbunătăţească legea sănătăţii, nu invitat să plece (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax foto)

"Păcat că nu există şi un soi de SMURD politic! Vreau să spun: un serviciu similar celui creat de Raed Arafat, pentru descarcerarea politicienilor care au nevoie de un ajutor de urgenţă, atunci când devin prizonieri nu ai fiarelor, ci ai ideilor fixe. Raed Arafat trebuia încurajat să îmbunătăţească legea, nu invitat - cum a făcut-o Ioan Oltean - să plece din minister. Diferenţele de opinie relevate de dialogul Băsescu-Arafat nu trebuiau accentuate şi judecate partizan. Când coliziunea nu poate fi evitată, trebuie să salvezi ce e mai important, nu să dai cu toporul!", scrie Cristian Preda pe blogul său.

El consideră că este nevoie, mai mult decât oricând, de moderaţie şi dialog, iar "atitudinile radicale - de tipul: ori aşa, ori nimic - produc incertitudine instituţională, neîncredere în politicieni şi teamă socială".

Liderul PDL Ioan Oltean a declarat marţi dimineaţă, la RFI, că Raed Arafat ar trebui să-şi dea demisia din funcţia de subsecretar de stat la Sănătate dacă nu susţine Guvernul în privinţa Legii sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a declarat, marţi, că a luat la cunoştinţă cu regret de decizia lui Raed Arafat de a demisiona din funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii, precizând că nu ştie dacă premierul o va accepta.

Raed Arafat a demisionat din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Raed Arafat a anunţat o conferinţă de presă la ora 14.30.

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus subsecretarului de stat Raed Arafat, într-o emisiune la care a intervenit telefonic, că cea mai corectă abordare este să-i prezinte ministrului Sănătăţii observaţiile sale şi nu să creeze "o psihoză publică", respectiv că guvernul ar vrea să distrugă sistemul de ambulanţă, să-l dea "la nişte golani privaţi".

Preşedintele Băsescu a intervenit, luni seară, într-o emisiune la Realitatea TV, la care invitat era subsecretarul de stat Raed Arafat, replicând nemulţumirilor exprimate de acesta din urmă legate de proiectul noii legi a sănătăţii.

Şeful statului şi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii au avut un schimb de replici în emisiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici