Cristian Preda: Ziua în care Voinescu iese din Parlament şi Becali anunţă că e liberal este tristă

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda susţine, pe blog, că ziua în care Sever Voinescu anunţă că nu mai candidează pentru un loc în Parlament şi în care George Becali afirmă că este liberal este una "tristă pentru cei care consideră că politica are nevoie de cuvinte care au miez, nu doar coajă".

219 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda: Ziua în care Voinescu iese din Parlament şi Becali anunţă că e liberal este tristă

Cristian Preda: Ziua în care Voinescu iese din Parlament şi Becali anunţă că e liberal este tristă (Imagine: Razvan Chirita - MediafaxFoto)

Preda afirmă că ştia, de câteva luni bune, de intenţia lui Sever Voinescu de a nu mai candida pentru PDL.

"Nu mă aşteptam ca oficializarea ei să coincidă cu anunţul intrării lui G.Becali în PNL. Înţeleg, de altfel, tristeţea membrilor penelişti care consideră manevra lui Antonescu o eroare şi o ruşine pentru numele de «liberal». Indiferent cine se revendică de la el, acest nume e un apel la decenţă. E valabil şi pentru «conservatorism», o sursă politică respectabilă. Evident, dacă nu e maimuţărită de cei care vor să conserve trecutul comunist şi au achiziţionat eticheta", afirmă eurodeputatul.

Potrivit acestuia, Sever Voinescu este unul dintre puţinii politicieni români care se revendică intelectual de la conservatorism, în sensul american, şi care trăieşte în ritmul acestei doctrine.

"Ziua în care conservatorul Voinescu iese din Parlament, iar Becali anunţă că e liberal e, de aceea, o zi tristă pentru toţi cei care consideră că politica are nevoie de cuvinte care au miez, nu doar coajă", scrie Preda.

Surse democrat-liberale declarau, joi, pentru MEDIAFAX, că deputatul Sever Voinescu, vicepreşedinte al PDL, nu va candida pentru un nou mandat în Parlament la alegerile din decembrie.

Vineri, Voinescu a confirmat, pe Facebook, că nu va candida la parlamentarele din această iarnă, susţinând că decizia ţine de faptul că vrea să îşi refacă priorităţile în viaţă, care exclud prezenţa sa în Legislativ, el anunţând că, printre altele, îşi redeschide biroul de avocatură.

Sever Voinescu a fost ales deputat în 2008 în circumscripţia electorală 31 Prahova, colegiul uninominal 10.

Europarlamentarul George Becali declară că va candida la alegerile parlamentare, sub sigla USL, într-un colegiu din Sectorul 6, susţinând că a avut joi o discuţie cu liderul PNL Crin Antonescu privind încheierea unui protocol de susţinere între PNG şi Uniune.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că Biroul Politic al PNL ar urma să ia luni o decizie cu privire la candidatura lui Gigi Becali sub sigla USL la alegerile parlamentare, menţionând că el este de acord cu aceasta.

Liderul USL, Victor Ponta, a declarat la emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV că nu este împotriva candidaturii lui Gigi Becali pe listele Uniunii la alegerile parlamentare din acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici