Cristina Gherasimov va fi negociator-şef al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană

Ministrul pentru Afaceri Europene, Cristina Gherasimov, va fi negociator-şef al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. Anunţul a fost făcut de prim-ministrul Dorin Recean, transmite publicaţia jurnal.md.

566 afișări
Imaginea articolului Cristina Gherasimov va fi negociator-şef al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană

Cristina Gherasimov va fi negociator-şef al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

„Vom avea nou membru al Guvernului: ministra pentru Afaceri Europene Cristina Gherasimov, care va fi şi negociatorul-şef pentru Republica Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană”, a declarat premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, în cadrul sintezei săptămânale, de pe pagina sa de Facebook.

Acum trei zile, Guvernul a anunţat că va avea un nou minister - Ministerul Afacerilor Integrării Europene, care va fi condus de Cristina Gherasimov.

Cristina Gherasimov a fost numită în funcţia de secretar de stat la Ministerul de Externe în noiembrie 2023.

Din 2021, Cristina Gherasimov a activat în funcţia de consilier al Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul politicii externe şi integrării europene.

Gherasimov a fost cercetătoare în cadrul Centrului Robert Bosch pentru Europa Centrală şi de Est, Rusia şi Asia Centrală, de la Consiliul German pentru Afaceri Externe (DGAP). Are un doctorat în ştiinţe politice la Universitatea Rutgers din New Jersey; a făcut studii şi cercetare la Institutul European pentru Studii Internaţionale Avansate din Nisa, Franţa, la Universitatea din Wroclaw, Polonia, la Universitatea din Mannheim, Germania, şi la ETH Zurich, Elveţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici