Croitoru: Voi face tot posibilul pentru ca să îmi îndeplinesc mandatul

Lucian Croitoru, proaspăt desemnat de preşedinte în funcţia de premier, a declarat, joi, la Cotroceni, că va face tot ce îi stă în putinţă pentru a-şi îndeplini mandatul care i-a fost încredinţat.

35 afișări
Imaginea articolului Croitoru: Voi face tot posibilul pentru ca să îmi îndeplinesc mandatul

Croitoru: Voi face tot posibilul pentru ca să îmi îndeplinesc mandatul (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Pe termen scurt este evident că o prioritate este efectuarea de alegeri democartice, aşa cum s-a întâmplat până acum, în ultimii 20 de ani, dar cel puţin la fel de important, în opinia mea, este continuarea angajamentelor financiare şi economice cu Fondul Monetar Internmaţional, Banca Mondială şi de asemeanea, cu alte instituţii financiare", a spus Croitoru.

El a arătat că acordurile cu instituţiile fianciare sunt o necesitate deorece criza financiară a atins România în mod profund, "chiar mai mult decât ne-am aşteptat", iar sumele care urmează a fi împrumutate sunt importante pentru menţinerea unor echilibre macroeconomice.

"Guvernul, autorităţile române, au adresat această criză punând la treabă un program economic care are ca ingrediente aceste acorduri. Este singura modalitate în opinia mea de a reduce efectele crizei financiare de pe urma căreia suferă toţi românii", a declarat Croitoru.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, că l-a desemnat pentru funcţia de premier pe Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.

Vezi aici biografia lui Lucian Croitoru

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici