BIO: Lucian Croitoru, doctor în economie, de 11 ani în BNR, cu experienţă în relaţiile cu FMI

Lucian Croitoru, consilier pe probleme de politică monetară al guvernatorului BNR, este un doctor în economie care a ocupat în guvernele postdecembriste numai posturi de consilier sau expert, lucrând în paralel pentru instituţii precum FMI sau USAID sau în programe PHARE.

309 afişări
Imaginea articolului BIO: Lucian Croitoru, doctor în economie, de 11 ani în BNR, cu experienţă în relaţiile cu FMI

BIO: Lucian Croitoru, doctor în economie, de 11 ani în BNR, cu experienţă în relaţiile cu FMI (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Lucian Croitoru are 52 de ani şi, potrivitCV-ului oficial, are o vechime de 11 ani în BNR,în prezent fiind consilierul pe probleme de politică monetară alguvernatorului Băncii Naţionale, post pe care îl deţine dinseptembrie 2007 şi pe care l-a mai ocupat în 1998 - 2003. S-anăscut la 13 februarie 1957, în Otopeni.

În perioada 1979 - 1982 a urmat cursurile Academiei deStudii Economice Bucureşti - Facultatea de Planificare şiCibernetică Economică, iar în 1995 a obţinut diploma dedoctor în economie.

Din septembrie 2003 până în iulie 2007 a fost consilierprincipal al Directorului Executiv al FMI pentru Armenia, BosniaHerzegovina, Bulgaria, Croatia, Cipru, Georgia, Israel, Olanda,Republica Macedonia, Moldova, România şi Ucraina, având peste 200de intervenţii la board-ul instituţiei.

Între 1995 şi 1996 a fost consultant Bucharest Investment Group,după care, până în 1997, a fost partener în programul "Firms, Banksand Financial Distress in Central and Eastern Europe" al PHAREpentru România, Bulgaria, Marea Britanie şi Grecia, poziţie în carerevine, din ianuarie 2001 şi până în mai 2002, ca partener, deaceastă dată în programul de cercetare "Public finance intransition countries: problems of compliance, opportunism and softbudget constraints" al PHARE pentru Romania, Ungaria, MareaBritanie şi Grecia.

Din octombrie 1998 până în septembrie 2003 esteconsilier al guvernatorului BNR, după ce, dinianuarie şi până în septembrie 1998, a fost consilier principal alministrului Finanţelor.

În anul 2000 devine consilier personal al primului-ministru. Amai lucrat în Guvern între anii 1991 şi 1995, ca expert laDepartamentul pentru Reformă Economică.

Din 1984 şi până în 1998, Lucian Croitoru a fost cercetătorprincipal, gradul I, la Institutul de Economia Industriei. Din 1998şi până în 2003 a fost profesor la Academia de StudiiEconomice, predând macroeconomie internaţională laFacultatea de Relaţii economice internaţionale.

Din 2002 este consultant USAID şi IRIS, dar şi consultant PHAREla Institutul European din România.

Are expertiză în proiectarea şi implementareapoliticilor monetare, fiscale şi în politici derestructurare a întreprinderilor.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici