CSAT: Guvernul să prezinte program de restabilire a capacităţii de luptă a Armatei

Membrii CSAT au concluzionat că Armata României are capacităţi limitate de a-şi îndeplini misiunile ce-i revin şi au decis ca, la viitoarea şedinţă a Consiliului, Guvernul să prezinte un program multianual de restabilire a capacităţii de luptă a acesteia, informează Preşedinţia.

697 afișări
Imaginea articolului CSAT: Guvernul să prezinte program de restabilire a capacităţii de luptă a Armatei

CSAT: Guvernul să prezinte program de restabilire a capacităţii de luptă a Armatei

Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale dat publicităţii după încheierea şedinţei de joi a CSAT, în cadrul şedinţei s-a analizat starea Armatei României, punându-se în discuţie capacitatea de luptă pe timp de pace şi de război, precum şi participarea la misiunile internaţionale.

"Membrii CSAT au concluzionat că Armata României are capacităţi limitate de a-şi îndeplini misiunile ce-i revin şi au decis ca, la viitoare şedinţă a Consiliului, Guvernul României să prezinte un program multianual de restabilire a capacităţii de luptă a acesteia", precizează sursa citată.

Totodată, ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobritoiu, a prezentat demersurile întreprinse în vederea iniţierii programului Avion Multirol al Forţelor Aeriene.

"Membrii Consiliului au aprobat «Concepţia de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană» în cadrul programului «Avion multirol al Forţelor Aeriene» în concordanţă cu interesele esenţiale de securitate ale ţării şi cu angajamentele asumate de România în cadrul organizaţiilor europene şi nord-atlantice", se mai arată în comunicat.

O altă temă pe agenda şedinţei a constituit-o evaluarea riscurilor, ameninţărilor şi vulnerabilităţilor la adresa securităţii naţionale, ca fundament pentru întocmirea "Planului Naţional de Priorităţi Informative pentru anul 2013".

De asemenea, s-au evaluat ameninţările la adresa securităţii naţionale şi vulnerabilităţile de securitate identificate în contextul atentatului de la Burgas (Bulgaria).

În finalul şedinţei, membrii CSAT au fost informaţi cu privire la proiectul de hotărâre a Guvernului României pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă "C.F.R. Marfă S.A.", modalitatea concretă şi procedura de privatizare fiind în responsabilitatea Ministerului Transportului şi Infrastructurii şi a Guvernului, se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici