CSAT nu a discutat strategia pentru refacerea credibilităţii României

CSAT nu a discutat strategia pentru refacerea credibilităţii României, informează purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, într-o precizare publicată pe site-ul Preşedinţiei.

257 afișări
Imaginea articolului CSAT nu a discutat strategia pentru refacerea credibilităţii României

CSAT nu a discutat strategia pentru refacerea credibilităţii României

"Referitor la unele informaţii despre şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) de joi, 27 septembrie 2012, care au fost vehiculate de presă, Administraţia Prezidenţială face următoarele precizări: (1) - în cadrul şedinţei CSAT nu s-a discutat strategia pentru refacerea credibilităţii României; (2) - toţi membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării au primit ordinea de zi a şedinţei în data de 13 septembrie 2012, cu 14 zile înainte de şedinţă, adică în termenul de cel puţin 10 zile, aşa cum este el prevăzut de Regulamentul de Funcţionare a CSAT (Articolul 7, Aliniatul (2) al Regulamentului de Funcţionare a CSAT prevede «Secretariatul multiplică şi difuzează membrilor Consiliului ordinea de zi a şedinţei şi documentele care sunt înscrise pe agenda de lucru, cu cel puţin 10 zile înainte de data desfăşurării acesteia»)", se arată în precizarea Preşedinţiei, semnată de Oprea.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a aprobat joi proiectul de "realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană" în cadrul programului «Avion multirol al Forţelor Aeriene".

"Membrii Consiliului au aprobat «Concepţia de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană» în cadrul programului «Avion multirol al Forţelor Aeriene» în concordanţă cu interesele esenţiale de securitate ale ţării şi cu angajamentele asumate de România în cadrul organizaţiilor europene şi nord-atlantice", se arată în comunicatul CSAT.

Premierul Victor Ponta a plecat, miercuri, de la şedinţa CSAT, după 30-40 de minute de la debut, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale. Conform surselor citate, şedinţa CSAT a continuat.

Jurnaliştii aflaţi la Palatul Cotroceni nu au putut să îl întrebe pe premier de ce a plecat de la şedinţă, deoarece ziariştii nu au acces decât la Centrul de presă.

Administraţia Prezidenţială a precizat în comunicatul dat publicităţii la finalul şedinţei CSAT de joi că premierul Victor Ponta a fost prezent la reuniune, însă nu face nicio referire la faptul că acesta a părăsit Palatul Cotroceni înainte de final.

Şedinţa CSAT a avut pe agendă, printre altele, strategia pentru refacerea credibilităţii României, starea Armatei României, demersurile întreprinse pentru iniţierea programului Avion Multirol al Forţelor Aeriene şi privatizarea CFR Marfă, informa Preşedinţia miercuri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici