Cum a ajuns DNA la Cotroceni „a treia putere în stat”, prin gura preşedintelui Germaniei - Gândul

O greşeală de traducere din timpul discursului preşedintelui Germaniei, Joachim Gauck, a ridicat DNA la rangul de „a treia putere în stat”, informează Gândul.

2031 afișări
Imaginea articolului Cum a ajuns DNA la Cotroceni „a treia putere în stat”, prin gura preşedintelui Germaniei - Gândul

Cum a ajuns DNA la Cotroceni „a treia putere în stat”, prin gura preşedintelui Germaniei - Gândul

otul a durat doar câteva ore, până când Administraţia Prezidenţială şi-a dat seama că şeful statului german a spus de fapt altceva, referindu-se la sistemul de justiţie, şi nu în mod particular la DNA, ale cărei realizări le remarcase, de altfel, anterior. Astfel, în cursul serii, Cotroceniul a publicat o erată, restabilind practic sensul iniţial al declaraţiei lui Gauck, şi a precizat că serviciul de traducere a fost asigurat de Ambasada Germaniei la Bucureşti.

Administraţia Prezidenţială a greşit traducerea discursului ţinut de preşedintele Germaniei, Joachim Glauck, aflat în vizită la Bucureşti. Acesta a lăudat activitatea DNA şi a spus că Germania sprijină consolidarea celor care luptă împotriva corupţiei şi a sistemului de justiţie, ca a treia putere în stat. Declaraţia a fost tradusă însă oficial de Cotroceni astfel: „Dorim să consolidăm activitatea de pildă a DNA, ca a treia putere în stat”.

De fapt, preşedintele german a spus că  „luăm în serios atât de importantul pilon al statului de drept în procesul de transformare şi luăm în calcul inclusiv conflicte dintre cele care pot apărea în interiorul societăţii pentru că sprijinim activitatea celor care combat corupţia şi fac puternică Justiţia ca a treia putere în stat – luăm în serios toate acestea”.

Palatul Cotroceni a revenit cu o erată în cursul serii, rectificând greşeala şi precizând că serviciul de traducere a fost asigurat de către Ambasada Germaniei la Bucureşti.

Citeşte continuarea pe Gândul

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici