Cum a justificat premierul desemnat Viorica Dăncilă întâlnirea separată cu UDMR: A vrut să vadă care e abordarea mea/ Reacţia lui Kelemen Hunor, după discuţiile cu Dăncilă

Premierul desemnat, Viorica Dăncilă, a declarat, marţi, după întâlnirea cu UDMR, că a prezentat programul de guvernare, precizând că nu s-au discutat aspecte referitoare la intrarea la guvernare a UDMR.

1690 afișări
Imaginea articolului Cum a justificat premierul desemnat Viorica Dăncilă întâlnirea separată cu UDMR: A vrut să vadă care e abordarea mea/ Reacţia lui Kelemen Hunor, după discuţiile cu Dăncilă

Cum a justificat premierul desemnat Viorica Dăncilă întâlnirea separată cu UDMR: A vrut să vadă care e abordarea mea. Nu s-a discutat intrarea la guvernare

"Am prezentat programul de guvernare, am susţinut că vom continua programul de guvernare, am răspuns întrebărilor numeroase din diferite domenii de activitate", a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebat despre posibilitatea ca UDMR să intre la guvernare, premierul desemnat a spus: "Nu nu am auzit această solicitare din partea UDMR. Dacă n-a fost o solicitare, nu cred că este un răspuns. Nu s-a discutat aşa ceva. Cred că UDMR a vrut să vadă care este abordarea mea, cum vom lucra în viitor".

În ceea ce priveşte o discuţie despre drepturile minorităţilor, Dăncilă a spus: "Nu am discutat niciun punct legat de acest aspect. (..) Am convenit să discutăm despre proiectele importante".

Dragnea: Am avut o discuţie foarte bună cu UDMR; Viorica Dăncilă a răspuns la orice întrebare

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că avut o discuţie ”foarte bună” cu UDMR, afirmând că premierul desemnat Viorica Dăncilă a răspuns la toate întrebările care i-au fost adresate, iar repreztanţii UDMR au fost mulţumiţi.

”Am avut o discuţie foarte bună (cu UDMR-n.r.), a fost practic o audiere a primului ministru şi a decurs foarte bine. A primit doamna prim ministru foarte multe întrebări şi despre administraţie, educaţie, sănătate, infrastructură, agricultură, funcţionarii public”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a afirmat discuţiile cu UDMR au vizat şi fondurile europene, precum şi preluarea preşedinţieiConsililui Uniunii Europene.

”Şi eu şi colegii de la UDMR am fost mulţumiţi pentru că doamna Viorica Dăncilă a răspuns la orice întrebare şi au fost şi mulţumiţi de răspuns. S-a discutat şi despre colaborarea din parlament care a fost bună, concluzia comună, dar este loc şi de mai bine”, a spus Dragnea.

Hunor, după discuţiile cu Dăncilă: Mi-a plăcut că a răspuns fără să se uite la Dragnea

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, că partidul va decide vineri dacă o va susţine pe Viorica Dăncilă pentru funcţia de premier, precizând că prim-ministrul desemnat a răspuns la toate întrebările fără să se uite la Liviu Dragnea.

"Am discutat despre relaţiile româno-maghiare într-un an sensibil cum e anul Centenarului şi am ridicat problema descentralizării pentru ca în programul de guvernare votat în 2016 există în continuare şi un capitol despre descentralizare, am vorbit despre ce credem noi că trebuie făcut în acest an şi, bineînţeles, aceste probleme vor fi în continuare analizate, vom aştepta programul de guvernare. (...) Decizia o vom lua luni, 29 ianuarie, după audierile în comisia de specialitate. Am convocat deja o şedinţă a grupurilor reunite, luni, la 12.00, sau imediat după audierile din comisiile de specialitate. (..) Mi-a plăcut că a răspuns la toate întrebările fără să se uite la preşedintele Dragnea", a spus Kelemen Hunor.

Referitor la posibilitatea de a intra la guvernare, Hunor a spus: "Nu am discutat. Acest subiect a fost închis anul trecut după alegeri, au majoritatea, aritmetica e aritmetică, iar acest subiect nu a fost dechis de PSD nici azi, nici ieri".

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici