Cum a reacţionat Igor Dodon, după urarea „Fericiun Crăcit”: Am râs cu soţia. Bravo că a încercat. VIDEO

Igor Dodon a declarat, referitor la gafa deputatului socialist care a urat oamenilor din Soroca „Fericiun Crăcit”, că le-a transmis parlamentarilor să urmeeze cursuri de limba română. El a precizat că femeia care s-a încurcat la mesajul transmis de sărbători, învaţă româna.

5519 afișări
Imaginea articolului Cum a reacţionat Igor Dodon, după urarea „Fericiun Crăcit”:  Am râs cu soţia. Bravo că a încercat. VIDEO

Sursa FOTO: Captură Youtube

„Eu am văzut chestia asta. În loc să încurajăm doamna vorbitoare de limbă rusă care încearcă şi eu ştiu că face cursuri de limbă română. Eu la toţi deputaţii noştri vorbitori de limbă rusă, la toţi, le-am spus să meargă la cursuri. Başcanul Găgăuziei merge la cursuri de limbă de stat, română, moldovenească şi deputaţii noştri toţi merg. În loc să îi încurajăm (...). A încercat, nu s-au lipit două cuvinte în două locuri”, a afirmat Igor Dodon, la postul de televiziune Naţional 4.

Momenul reacţia lui Igor Dodon poate fi urmărit începând cu minutul 34.00

Acesta a adăugat că a văzut imaginile cu deputatul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) Alla Pilipeţcaia şi a râs împreună cu soţia, însă este bine că parlamentarul a încercat să se adreseze în limba română.

„E clar că o să scrie presa. Şi eu ieri am râs cu soţia despre cazul acesta. Ne-am uitat, dar asta nu înseamnă că trebuie să facem atâtea speculaţii. Bravo că a încercat. O să mai încerce. Acum o să fie mai atentă, o să înveţe mai repede limba de stat”, a conchis Dodon.

Reacţia vine după ce Alla Pilipeţcaia a avut un discurs în limba rusă în faţa locuitorilor din Soroca. La final, ea a încercat să le ureze în limba română oamenilor „Crăciun Fericit”, însă a inversat literele şi a spus „Fericiun Crăcit”, potrivit unimedia.info.

Deputatul PSRM a ţinut, miercuri, un discurs pe scena oraşul Soroca, cu ocazia Festivalul tradiţiilor şi obiceiurilor de iarnă, a adăugat sursa citată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici