Cum au reacţionat liderii politici din România la invazia Rusiei asupra Ucrainei

  • Majoritatea liderilor politici din România au fost activi pe reţelele de socializare de la primele ore ale zilei reacţionând la atacul rusesc ordonat de Vladimir Putin asupra Ucrainei.
  • Florin Cîţu, Marcel Ciolacu sau Dacian Cioloş sunt printre aceştia.
2888 afișări
Imaginea articolului Cum au reacţionat liderii politici din România la invazia Rusiei asupra Ucrainei

„Condamn ferm agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei. Această agresiune a Rusiei va fi întâmpinată cu cea mai puternică şi imediată reacţie de către comunitatea internaţională, provocând consecinţe masive şi cele mai severe costuri”, a transmis Florin Cîţu, preşedintele PNL, pe Twitter.

„Condamnăm cu fermitate atacul la adresa Ucrainei comis de Federaţia Rusă şi ne exprimăm solidaritatea cu toţi cetăţenii din statul vecin. Această încălcare a dreptului internaţional reprezintă un precedent periculos pentru comunitatea internaţională şi un risc pentru pacea de pe continentul nostru. România este pregătită să ofere asistenţă umanitară şi să gestioneze această criză împreună cu aliaţii noştri din NATO şi Uniunea Europeană”, a spus Marcel Ciolacu, liderul PSD.

„Alături de Ucraina. Pentru libertate în Europa. Vladimir Putin a început în această noapte un război nelegitim şi crud. Este o agresiune monstruoasă asupra unei ţări paşnice”, a scris Cătălin Drulă, preşedintele interimar al USR, pe pagina sa de Facebook.

„S-a întâmplat ceea ce nu doream. Putin a decis să înceapă operaţiunile militare împotriva Ucrainei. A ales războiul. Este o agresiune împotriva unui stat suveran şi independent comisă în Europa secolului 21!”, a scris Titus Corlăţean, pe Facebook.

„Atacul asupra Ucrainei reprezintă un gest incalificabil şi o dovadă a faptului că toate temerile comunităţii internaţionale s-au dovedit a fi întemeiate. Această intervenţie militară a Federaţiei Ruse este o gravă încălcare a dreptului internaţional şi a independenţei şi suveranităţii Ucrainei şi va fi urmată de noi sancţiuni ferme din partea comunităţii internaţionale. Din păcate, acestea nu pot stopa ceea ce pare a fi începutul unui atac la scară largă”, a spus europarlamentarul Victor Negrescu.

"Putin a ales de bunăvoie războiul, vărsarea de sânge şi disperarea oamenilor nevinovaţi. Aceste crime nu trebuie să rămână nepedepsite, trebuie să tragem la răspundere Kremlinul pentru acele acţiuni îngrozitoare. Toate gândurile mele sunt alături de Ucraina. Uniunea Europeană este alături de ei" a scris Dacian Cioloş, pe Twitter.

"Condamn cu fermitate invadarea Ucrainei de către Federaţia Rusă. Este, în mod cert, un act de agresiune care încalcă principiile dreptului internaţional şi care încearcă să redefinească relaţiile dintre state în actuala arhitectură de securitate. Ca membru al Guvernului României, ca ministru al Afacerilor Interne, ca român îmi exprim solidaritatea cu autorităţile şi poporul ucrainean şi susţin dreptul acestui stat la suveranitate, integritate şi libertate" a scris ministrul de Interne, Lucian Bode, pe Facebook.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici