Cum au votat românii la alegerile prezidenţiale. Candidatul preferat de femei

Klaus Iohannis, candidatul PNL, a câştigat duminică majoritatea categoriilor, respectiv urban/rural sau femei/bărbaţi, indiferent de studii. Singurele excepţii sunt votanţii de peste 61 de ani, categorie câştigată de Viorica Dăncilă, şi de cea a alegătorilor din Capitală, unde conduce Dan Barna.

3890 afișări
Imaginea articolului Cum au votat românii la alegerile prezidenţiale. Candidatul preferat de femei

Cum au votat românii la prezidenţiale. Ce candidat a fost preferatul femeilor

Potrivit datelor exit-poll CURS-Avangarde, la categoria ”Cum au votat bărbaţii”, Klaus Iohannis a obţinut 39,9% din voturi, Viorica Dăncilă - 21%, iar Dan Barna 17,4%.

Femeile au votat în proporţie de 38% Klaus Iohannis, în timp ce Viorica Dăncilă de 23,3%, iar Dan Barna 16,4%.

Cei mai mulţi tineri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani l-au votat pe actualul şef al statului, respectiv 39,5%. Iohannis este urmat la această categorie de Dan Barna - 31,9% şi de Viorica Dăncilă - 8,2%.

La grupa de vârstă 31-60 de ani clasamentul este următorul: Klaus Iohannis - 41,7%, Dan Barna - 18,8% şi Viorica Dăncilă - 16,4%.

Candidatul PSD la prezidenţiale, Viorica Dăncilă, a câştigat cele mai multe voturi la grupa de vârstă 61 de ani şi peste, 40,7% din voturi, în timp ce Klaus Iohannis a obţinut 33,8%, iar Mircea Diaconu - 9,5%.

Preşedintele Klaus Iohannis a câştigat, pe total, cele mai multe voturi şi în funcţie de studiile alegătorilor.

Totodată, candidatul PNL a condus şi în topul preferinţelor urban/rural. În urban a obţinut 37,6%, faţă de 21,6% Dan Barna şi 17,6% Viorica Dăncilă, în timp ce în mediul rural a câştigat 40,7%, faţă de 27,7% Viorica Dăncilă şi 11% Dan Barna.

Potrivit date provizorii, după numărarea a 100% dintre voturi din secţiile din ţară, Klaus Iohannis are 36,65% din voturi, Viorica Dăncilă-23,79%, iar Dan Barna -13,99%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici